yandex

88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, hayatını kaybetti

BİLİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3066+ kez okundu.
 

88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, hayatını kaybetti

88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, dün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı'na katılarak sevenleri ve okuyucuları için kitaplarını imzaladıktan sonra evinde rahatsızlanınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kardiyoloji bölümüne tedavi altına alınan Karakoç, yapılan tüm müdahalere rağmen hayatını kaybetti. Şair Karakoç'un eğitimci oğlu Oğuz Karakoç, babasını kaybettiklerini ve herkesten dua beklediklerini belirtti. Türk şiirine ve halk müziğine "Mihriban" gibi birçok önemli eserleri kazandıran Abdürrahim Karakoç'un da kardeşi olan Bahaettin Karakoç için cenaze töreni düzenleneceği belirtildi. Bahaettin Karakoç kimdir? 1930 yılında Kahramanmaraş'ta doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983 yılında KayseriSanatçılar Derneği'nce "Yılın Şairi" şeçilirken 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü kazandı. 1991 yılında ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.   1993 yılında Almatı'da düzenlenen "Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni"nde "Büyük Abay" ödülüne layık görüldü. Bahaettin Karakoç'a 2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından "fahri doktora unvanı" verildi.   Kaynak:milligazete.com

88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, dün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı'na katılarak sevenleri ve okuyucuları için kitaplarını imzaladıktan sonra evinde rahatsızlanınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kardiyoloji bölümüne tedavi altına alınan Karakoç, yapılan tüm müdahalere rağmen hayatını kaybetti.

Şair Karakoç'un eğitimci oğlu Oğuz Karakoç, babasını kaybettiklerini ve herkesten dua beklediklerini belirtti.

Türk şiirine ve halk müziğine "Mihriban" gibi birçok önemli eserleri kazandıran Abdürrahim Karakoç'un da kardeşi olan Bahaettin Karakoç için cenaze töreni düzenleneceği belirtildi.

Bahaettin Karakoç kimdir?

1930 yılında Kahramanmaraş'ta doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983 yılında KayseriSanatçılar Derneği'nce "Yılın Şairi" şeçilirken 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü kazandı. 1991 yılında ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

 

1993 yılında Almatı'da düzenlenen "Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni"nde "Büyük Abay" ödülüne layık görüldü.

Bahaettin Karakoç'a 2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından "fahri doktora unvanı" verildi.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.