yandex

Akşehir’de “Can Veren Pervaneler” konferansı

ÇOCUK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2800+ kez okundu.
 

Akşehir’de “Can Veren Pervaneler” konferansı

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun ilginin olduğu konferansta Hayati İnanç, Divan, Halk Edebiyatı ve Cumhuriyet dönemi şairlerinden örnekler vererek, gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında iz bırakan olayları dinleyicilere aktardı. İlçede düzenlenen Kitap Fuarı’na gösterilen yoğun ilgiye de dikkati çeken İnanç, "Bugün fuardaki imzada da gördük ki köprü şehir olmak başkadır. Kalpten çıkan söz kalbe gider. Evet söz hayatidir. Bunu biz söylemedik, medeniyetimiz söyledi ve biz de tekrar ettik ama hangi söz hayatidir? Süslenmiş, gösterişli, sanat olsun diye yapılmış söz değil. Kalbinden gelen ve o kalbin sahibiyle meşgul olduğu söz, işte o söz hayatidir. Cana şifadır, ruha devadır." diye konuştu. En değerli işin insana yatırım olduğuna işaret eden İnanç, katılımcılara bol bol kitap okumalarını önerdi.  Konferansın sonunda İnanç’a, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından plaket verildi. Hayati İnanç daha sonra fuaye salonunda kitaplarını imzaladı. Konferansa; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun ilginin olduğu konferansta Hayati İnanç, Divan, Halk Edebiyatı ve Cumhuriyet dönemi şairlerinden örnekler vererek, gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında iz bırakan olayları dinleyicilere aktardı.

İlçede düzenlenen Kitap Fuarı’na gösterilen yoğun ilgiye de dikkati çeken İnanç, "Bugün fuardaki imzada da gördük ki köprü şehir olmak başkadır. Kalpten çıkan söz kalbe gider. Evet söz hayatidir. Bunu biz söylemedik, medeniyetimiz söyledi ve biz de tekrar ettik ama hangi söz hayatidir? Süslenmiş, gösterişli, sanat olsun diye yapılmış söz değil. Kalbinden gelen ve o kalbin sahibiyle meşgul olduğu söz, işte o söz hayatidir. Cana şifadır, ruha devadır." diye konuştu.

En değerli işin insana yatırım olduğuna işaret eden İnanç, katılımcılara bol bol kitap okumalarını önerdi. 

Konferansın sonunda İnanç’a, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından plaket verildi.

Hayati İnanç daha sonra fuaye salonunda kitaplarını imzaladı.

Konferansa; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.