yandex

Maher Zain

Maher Zain

İlk albümü Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah) 2009'da piyasaya sürülmüş ve uluslararası çapta bir başarı elde etmiştir. 2. albümü Forgive Me (Beni Bağışla) 2 Nisan 2012 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Geçtiğimiz 2016 yılında çıkardığı One (Tek) isimli albümü kısa sürede popüler olmuş ve büyük ilgi görmüştür. Dünya çapında tanınan başarılı sanatçı, Türkiye'de de farklı şehirlerde konserler vermiştir.

Maher Zain sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte İsveç'e taşındı. Orada Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünü bitirdi. Üniversiteden sonra müzik endüstrisine katıldı ve Fas doğumlu İsveç yapımcı Nadir Khayat (sahne adıyla RedOne) ile iletişime geçti.[1]

Nadir Khayat New York'a taşınınca Maher müzik kariyerini sürdürebilmek için onun peşinden gitti ve Kat DeLuna gibi sanatçılarla çalışmaya başladı.[2] 27 yaşındayken İsveç'e geri yaptığı bir yolculukta İslamiyet'e bir kez daha bağlanmış ve müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye karar vermiştir.[3]

 

Okuyucu Yorumları (0)
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.