yandex

Konya merkezli 4 ildeki tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

ÇOCUK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 3658+ kez okundu.
 

Konya merkezli 4 ildeki tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, soruşturma kapsamında aranan bir şüpheliyi daha gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan 11 kişi, Çumra ilçesinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen zanlılardan Mustafa B. tutuklandı. 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 30 Nisan'da, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 4 ilde düzenlenen operasyonda, teşekkül halinde izinsiz kazı yaptığı, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı olayına karıştığı iddiasıyla 23 kişi gözaltına alınmış, 13 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Zanlıların yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda, 422'sinin tarihi değeri olabileceği düşünülen bin 279 obje, 4 dedektör, kazılarda kullanılan çok sayıda malzeme, tarihi eser incelenmesinde kullanılan test kiti, bir tabanca, 4 av tüfeği ve 125 mermi ele geçirilmiş, şüphelilerin, kurdukları imalathanede, sikke ve heykel gibi tarihi eserlerin kalıbını kullanarak sahtesini yapıp, sattıkları tespit edilmişti.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, soruşturma kapsamında aranan bir şüpheliyi daha gözaltına alındı.

İşlemleri tamamlanan 11 kişi, Çumra ilçesinde adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen zanlılardan Mustafa B. tutuklandı. 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

30 Nisan'da, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 4 ilde düzenlenen operasyonda, teşekkül halinde izinsiz kazı yaptığı, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı olayına karıştığı iddiasıyla 23 kişi gözaltına alınmış, 13 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Zanlıların yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda, 422'sinin tarihi değeri olabileceği düşünülen bin 279 obje, 4 dedektör, kazılarda kullanılan çok sayıda malzeme, tarihi eser incelenmesinde kullanılan test kiti, bir tabanca, 4 av tüfeği ve 125 mermi ele geçirilmiş, şüphelilerin, kurdukları imalathanede, sikke ve heykel gibi tarihi eserlerin kalıbını kullanarak sahtesini yapıp, sattıkları tespit edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.