yandex

Meteoroloji'den 'buzlanma ve çığ' uyarısı

TÜRKİYE 21.01.2021 - 07:12, Güncelleme: 21.01.2021 - 07:12 4067+ kez okundu.
 

Meteoroloji'den 'buzlanma ve çığ' uyarısı

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ uyarısı yaptı. Çığ riskine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde ise kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayıyla birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.  Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riskinden dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyarıldı. TRT HABER
Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ uyarısı yaptı. Çığ riskine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde ise kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayıyla birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi. 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riskinden dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyarıldı.

TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.