yandex

NE OLURSA OLSUN BENİ BIRAKMAZ

KÜLTÜR 06.08.2019 - 23:19, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4262+ kez okundu.
 

NE OLURSA OLSUN BENİ BIRAKMAZ

Çini sanatçısı Mustafa Karaağaç, " Çini benim dostum, sırdaşım, arkadaşım ve yanımdan ayrılmayanım bazen kızsam da bana küsmeyen bırakıp gitmeyen bir aşk haline gelmiştir" dedi.

Çininin Kütahya'ya has olduğunu söyleyen çini ustası Mustafa Karaağaç, "Aslinda tarihçe olarak çini 16. yy iznik ve kütahya'da zirveye ulaşmıştır. Kütahya'ya has olmasının sebebi ise kütahya halkının bu sanata daha çok sahip çıkması ve çok kısa zaman içerisinde halk tarafindan meslek haline getirilmesidir. Bu kısa zaman içinde bir çok usta yetişmiş ve bu ustalarımız dünya çapında üne kavuşmuştur. Sonuç itibari ile sürekli kendini yenileyen çeşitli süslemeler ve işlemeler türemiştir. Bu unsurla kütahya çinisini daha cazip hale getirmiş bulunmaktadir" diye belirtti.   KABARTMA DALINDA İLK DEVLET SANATÇI KİMLİK KARTI ALACAK Sanatçı kimlik kartı alacağını ve bunun için mutlu olduğunu bildiren Karaağaç, "Bu gerçekten kendi adıma ve yaptığım sanat dalı adına büyük gurur. Çünkü özel kabartma olarak kütahya'da tek öncü markayız ve kabartma dalında ilk devlet sanatçı kimliği alacak kişi olmanın mutluluğu dahada gurur verici" diye vurguladı.   ÇİNİ BENİM EN YAKIN DOSTUMDUR Karaağaç, "9 yaşında bu sanata gönül verdiğimde annem vaktini boşa harcama daha yararlı meslekler seç demişti. Ben o yaşımda anladım ki aslında benim en yakin dostum sırdaşım arkadaşım çiniymiş. Çünkü 25 yıldır neredeyse yanımdan hayatımdan ayrılmayan ne olursa olsun beni bırakmayan her ne kadar bazen kendisine kızsamda asla küsmeyen bana dahada sıkıca sarılan aşk olmuştur. Bu bağ inanılmaz birşey yaşamak gerek ve beni yetiştirip bu yaşa getiren ve su anki özgün sanatımı icra ettiren çini aşkının benimle hep benimle birlikte olmasıdır" diye konuştu.(Umahan öz)
Çini sanatçısı Mustafa Karaağaç, " Çini benim dostum, sırdaşım, arkadaşım ve yanımdan ayrılmayanım bazen kızsam da bana küsmeyen bırakıp gitmeyen bir aşk haline gelmiştir" dedi.

Çininin Kütahya'ya has olduğunu söyleyen çini ustası Mustafa Karaağaç, "Aslinda tarihçe olarak çini 16. yy iznik ve kütahya'da zirveye ulaşmıştır. Kütahya'ya has olmasının sebebi ise kütahya halkının bu sanata daha çok sahip çıkması ve çok kısa zaman içerisinde halk tarafindan meslek haline getirilmesidir. Bu kısa zaman içinde bir çok usta yetişmiş ve bu ustalarımız dünya çapında üne kavuşmuştur. Sonuç itibari ile sürekli kendini yenileyen çeşitli süslemeler ve işlemeler türemiştir. Bu unsurla kütahya çinisini daha cazip hale getirmiş bulunmaktadir" diye belirtti.

 

KABARTMA DALINDA İLK DEVLET SANATÇI KİMLİK KARTI ALACAK

Sanatçı kimlik kartı alacağını ve bunun için mutlu olduğunu bildiren Karaağaç, "Bu gerçekten kendi adıma ve yaptığım sanat dalı adına büyük gurur. Çünkü özel kabartma olarak kütahya'da tek öncü markayız ve kabartma dalında ilk devlet sanatçı kimliği alacak kişi olmanın mutluluğu dahada gurur verici" diye vurguladı.

 

ÇİNİ BENİM EN YAKIN DOSTUMDUR

Karaağaç, "9 yaşında bu sanata gönül verdiğimde annem vaktini boşa harcama daha yararlı meslekler seç demişti. Ben o yaşımda anladım ki aslında benim en yakin dostum sırdaşım arkadaşım çiniymiş. Çünkü 25 yıldır neredeyse yanımdan hayatımdan ayrılmayan ne olursa olsun beni bırakmayan her ne kadar bazen kendisine kızsamda asla küsmeyen bana dahada sıkıca sarılan aşk olmuştur. Bu bağ inanılmaz birşey yaşamak gerek ve beni yetiştirip bu yaşa getiren ve su anki özgün sanatımı icra ettiren çini aşkının benimle hep benimle birlikte olmasıdır" diye konuştu.(Umahan öz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.