yandex

ÖZEL ALANI YOK EDEN SOSYAL MEDYA

YAŞAM 11.11.2019 - 18:24, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:32 4368+ kez okundu.
 

ÖZEL ALANI YOK EDEN SOSYAL MEDYA

Psikolog, Ergenlik ve Aile Danışmanı İsmail Barut, insanların sosyal medyayı bilinçsizce kullanması ve sosyal medyanın insanlar üzerindeki olumsuz etkiler bıraktığını söyledi.

  Psikolog, Ergenlik ve Aile Danışmanı İsmail Barut, sosyal medyayı herkesin doğru şekilde kullanmadığını öne sürerek, “çünkü insanlara baktığım zaman özellikle bana danışan olarak gelenler yaptıkları paylaşımları gözlemledim. Yapmayın diye vurguladığım şeyler mesela bir insan ailevi sorun için buraya geliyor.  Sosyal medya da öyle bir şey paylaşıyor ki kocası ile sorunsuz olduğunu ifade ediyor. İnsanlar yiyecek, giyecek, ailesi ile olan fotoğrafları paylaşıyor. Bilin ki bir insan bir şeyi sosyal medyada iyi olarak paylaşıyorsa onunla ilgili sıkıntısı vardır. Mesela yiyecek ile ilgili bir paylaşım yaptığında zamanında çok aç kalmış olabilir. İnsan neden özel anlarını başkası il paylaşsın ki. İnsanlar hep kendisini mükemmel gösterme çabasında” dedi. HER İNSAN KENDİSİNİN PSİKOLOGU OLMALI İsmail Barut, insanların sosyal medyadaki anlık paylaşımlarından anlaşıldığı üzere sanki sürekli mutluymuş imajı verdiğin ama o şekilde olmadığını vurgulayarak, “Toplumun eğitim ve ahlakını bozarsan toplum toplum olmaktan çıkar. Ben önceden televizyona kızıyordum ama şimdi internet var ve bunun da sonu yok maalesef. Bazı şeyler herkesle paylaşılmaz. Bir kişinin sorunu varsa kendisi halledemiyorsa gidip başkasına anlattığında karşıdaki kişide çözüm bulamıyorsa ileride en küçük bir tartışma anında sizin sorununuzu size koz olarak kullanabilir. Ömer Hayyam’ın bir sözü vardır. Kimse yanımda diye güvenme. Önünde olması için bir adım önde, arkanda olması için bir adım gerindedir.  Sıkıntı birken bin oluyor. Uzmandan yardım almak bir delilik ya da eksiklik değildir. İhtiyaç gidermedir. Her insanın sorunları vardır. İnsan kendisinin psikologu olmalıdır” diye konuştu. YAŞAYARAK ÖRNEK OLURUZ Bir anne ile babamın birbirine olan yaklaşımı çocuğa yön göstermede rol model olduğuna dikkat çeken Barut, “Bir anne baba birbirine karşı sevgi saygı besliyor iyi vakit geçiriyorsa çocukta buna eşdeğer birisini bulacak hayatında veya ona göre yaşayacak. Yaşayarak, görerek örnek oluruz. İnsanın hayatındaki zafiyet iki şeydir; birisi zaman diğeri sözdür. Bunların geri dönüşü yoktur. Sözü belki toparlayabiliriz o an ama kalp kırıklığını toplayamayız. Aile toplumun temel taşıdır” diye kaydetti. KİŞİ KENDİSİ İLE BARIŞIK OLMALI İsmail Barut, Kişilerin kendisine vakit ayırması gerektiğini söyleyerek şunları ekledi; “İnsan kendini tanımalı. Her şeyden önce kendi kendini sorgulamalı. Sosyal medyayı bilinçli şekilde kullanmalı ve her özelini paylaşmamalı. Yürüyüş yapmalı. Her insanın sorunu vardır. Sorunsuz insan yoktur ve kişi bunun farkında olmalı. Kendisini sevmeli.”  (UMAHAN ÖZ)
Psikolog, Ergenlik ve Aile Danışmanı İsmail Barut, insanların sosyal medyayı bilinçsizce kullanması ve sosyal medyanın insanlar üzerindeki olumsuz etkiler bıraktığını söyledi.

 

Psikolog, Ergenlik ve Aile Danışmanı İsmail Barut, sosyal medyayı herkesin doğru şekilde kullanmadığını öne sürerek, “çünkü insanlara baktığım zaman özellikle bana danışan olarak gelenler yaptıkları paylaşımları gözlemledim. Yapmayın diye vurguladığım şeyler mesela bir insan ailevi sorun için buraya geliyor.  Sosyal medya da öyle bir şey paylaşıyor ki kocası ile sorunsuz olduğunu ifade ediyor. İnsanlar yiyecek, giyecek, ailesi ile olan fotoğrafları paylaşıyor. Bilin ki bir insan bir şeyi sosyal medyada iyi olarak paylaşıyorsa onunla ilgili sıkıntısı vardır. Mesela yiyecek ile ilgili bir paylaşım yaptığında zamanında çok aç kalmış olabilir. İnsan neden özel anlarını başkası il paylaşsın ki. İnsanlar hep kendisini mükemmel gösterme çabasında” dedi.

HER İNSAN KENDİSİNİN PSİKOLOGU OLMALI

İsmail Barut, insanların sosyal medyadaki anlık paylaşımlarından anlaşıldığı üzere sanki sürekli mutluymuş imajı verdiğin ama o şekilde olmadığını vurgulayarak, “Toplumun eğitim ve ahlakını bozarsan toplum toplum olmaktan çıkar. Ben önceden televizyona kızıyordum ama şimdi internet var ve bunun da sonu yok maalesef. Bazı şeyler herkesle paylaşılmaz. Bir kişinin sorunu varsa kendisi halledemiyorsa gidip başkasına anlattığında karşıdaki kişide çözüm bulamıyorsa ileride en küçük bir tartışma anında sizin sorununuzu size koz olarak kullanabilir. Ömer Hayyam’ın bir sözü vardır. Kimse yanımda diye güvenme. Önünde olması için bir adım önde, arkanda olması için bir adım gerindedir.  Sıkıntı birken bin oluyor. Uzmandan yardım almak bir delilik ya da eksiklik değildir. İhtiyaç gidermedir. Her insanın sorunları vardır. İnsan kendisinin psikologu olmalıdır” diye konuştu.

YAŞAYARAK ÖRNEK OLURUZ

Bir anne ile babamın birbirine olan yaklaşımı çocuğa yön göstermede rol model olduğuna dikkat çeken Barut, “Bir anne baba birbirine karşı sevgi saygı besliyor iyi vakit geçiriyorsa çocukta buna eşdeğer birisini bulacak hayatında veya ona göre yaşayacak. Yaşayarak, görerek örnek oluruz. İnsanın hayatındaki zafiyet iki şeydir; birisi zaman diğeri sözdür. Bunların geri dönüşü yoktur. Sözü belki toparlayabiliriz o an ama kalp kırıklığını toplayamayız. Aile toplumun temel taşıdır” diye kaydetti.

KİŞİ KENDİSİ İLE BARIŞIK OLMALI

İsmail Barut, Kişilerin kendisine vakit ayırması gerektiğini söyleyerek şunları ekledi; “İnsan kendini tanımalı. Her şeyden önce kendi kendini sorgulamalı. Sosyal medyayı bilinçli şekilde kullanmalı ve her özelini paylaşmamalı. Yürüyüş yapmalı. Her insanın sorunu vardır. Sorunsuz insan yoktur ve kişi bunun farkında olmalı. Kendisini sevmeli.”  (UMAHAN ÖZ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.