yandex

Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali başladı

BİLİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 4176+ kez okundu.
 

Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali başladı

Ev sahipliğini Konya Devlet Tiyatrosunun yaptığı festival kapsamında, misafir 7 ülkenin temsilcileriyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, ardından şarkılar eşliğinde Konya Valiliğine yürüyüş yapıldı. Yağmurlu havaya rağmen gerçekleştirilen yürüyüş, güzel görüntülere sahne oldu. Kazakistan, Bulgaristan, Kosova, Azerbaycan, Balkar Cumhuriyeti, Yunanistan ile  Iraklı tiyatrocular, giydikleri yöresel kıyafetler ve yürüyüş sırasında seslendirdikleri şarkılarla beğeni topladı. Festivalin açılış programına, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Hakan Çimenser, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, yabancı ülkelerin temsilcileri ve tiyatroseverler katıldı. - Festival detayları Devlet Tiyatrolarından iki oyunun sahneleneceği festivalde, 8'i yabancı olmak üzere toplam 10 farklı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Festival kapsamında bugün, Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı ve Ezgi Yentürk'ün yönettiği, Adana Devlet Tiyatrosu yapımı, "Pembe Panduflu Aşk" oyunu Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Festivalde bu yıl Kazakistan'dan "Jibek (Aşk Efsanesi)", Bulgaristan'dan "Ezop (Tilki ile Üzüm)", çocuk oyunu "Alaaddin", Kosova'dan "Gör Bak Neler Olacak Şimdi", Azerbaycan'dan "Hellados", Balkar Cumhuriyeti'nden "Doktor Filozofi", Yunanistan'dan "Bana Bir Şeyhler Oluyor" ve Irak'tan "Bohça" isimli oyunlar sergilenecek. Türkiye'den de Devlet Tiyatroları oyunlarının yer aldığı festivalde, Konya Devlet Tiyatrosu "Gus ile Yemek Saati"ni, Adana Devlet Tiyatrosu "Pembe Panduflu Aşk"ı tiyatroseverlerle buluşturacak. Festival, 28 Nisan Pazar günü son bulacak.  

Ev sahipliğini Konya Devlet Tiyatrosunun yaptığı festival kapsamında, misafir 7 ülkenin temsilcileriyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, ardından şarkılar eşliğinde Konya Valiliğine yürüyüş yapıldı.

Yağmurlu havaya rağmen gerçekleştirilen yürüyüş, güzel görüntülere sahne oldu. Kazakistan, Bulgaristan, Kosova, Azerbaycan, Balkar Cumhuriyeti, Yunanistan ile  Iraklı tiyatrocular, giydikleri yöresel kıyafetler ve yürüyüş sırasında seslendirdikleri şarkılarla beğeni topladı.

Festivalin açılış programına, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Hakan Çimenser, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Doğan Doğru, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum, yabancı ülkelerin temsilcileri ve tiyatroseverler katıldı.

- Festival detayları

Devlet Tiyatrolarından iki oyunun sahneleneceği festivalde, 8'i yabancı olmak üzere toplam 10 farklı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival kapsamında bugün, Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı ve Ezgi Yentürk'ün yönettiği, Adana Devlet Tiyatrosu yapımı, "Pembe Panduflu Aşk" oyunu Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Festivalde bu yıl Kazakistan'dan "Jibek (Aşk Efsanesi)", Bulgaristan'dan "Ezop (Tilki ile Üzüm)", çocuk oyunu "Alaaddin", Kosova'dan "Gör Bak Neler Olacak Şimdi", Azerbaycan'dan "Hellados", Balkar Cumhuriyeti'nden "Doktor Filozofi", Yunanistan'dan "Bana Bir Şeyhler Oluyor" ve Irak'tan "Bohça" isimli oyunlar sergilenecek.

Türkiye'den de Devlet Tiyatroları oyunlarının yer aldığı festivalde, Konya Devlet Tiyatrosu "Gus ile Yemek Saati"ni, Adana Devlet Tiyatrosu "Pembe Panduflu Aşk"ı tiyatroseverlerle buluşturacak.

Festival, 28 Nisan Pazar günü son bulacak.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.