yandex

Viyanaʹda ʹŞefika Kutluer konseriʹ

BİLİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 4163+ kez okundu.
 

Viyanaʹda ʹŞefika Kutluer konseriʹ

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "sihirli flüt" unvanlı dünyaca ünlü Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer konser verdi. Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğindeki konsere çok sayıda Türk ve Avusturyalı davetli katıldı. Konsere ev sahipliği yapan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım, açılış konuşmasında, devlet sanatçısı olan ünlü flüt virtüözü Kutluer'in müzik hayatında sadece Türkiye'de değil, İtalya, Slovakya ve Avusturya gibi ülkelerden en üstün görev nişanlarına layık görüldüğünü söyledi. Yardım, sanatçının aynı zamanda UNICEF'in "Türkiye iyi niyet elçisi" olduğunu hatırlatarak, Kutluer'in konserleri ve turnelerinde dünyaca ünlü orkestra şefleriyle çalıştığını dile getirdi. Avusturyalı ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğum günü etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen konsere katılmak üzere Viyana'ya gelen Kutluer, davetlilere Mozart'ın ünlü Türk Marşı başta olmak üzere yerli ve yabancı bestekarlara ait seçkin eserleri seslendirdi. Konsere yoğun ilgi gösteren klasik müzik severler, Kutluer’in seslendirdiği eserlerle hoş vakit geçirdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da "sihirli flüt" unvanlı dünyaca ünlü Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer konser verdi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğindeki konsere çok sayıda Türk ve Avusturyalı davetli katıldı.

Konsere ev sahipliği yapan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım, açılış konuşmasında, devlet sanatçısı olan ünlü flüt virtüözü Kutluer'in müzik hayatında sadece Türkiye'de değil, İtalya, Slovakya ve Avusturya gibi ülkelerden en üstün görev nişanlarına layık görüldüğünü söyledi.

Yardım, sanatçının aynı zamanda UNICEF'in "Türkiye iyi niyet elçisi" olduğunu hatırlatarak, Kutluer'in konserleri ve turnelerinde dünyaca ünlü orkestra şefleriyle çalıştığını dile getirdi.

Avusturyalı ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğum günü etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen konsere katılmak üzere Viyana'ya gelen Kutluer, davetlilere Mozart'ın ünlü Türk Marşı başta olmak üzere yerli ve yabancı bestekarlara ait seçkin eserleri seslendirdi.

Konsere yoğun ilgi gösteren klasik müzik severler, Kutluer’in seslendirdiği eserlerle hoş vakit geçirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.