yandex

12 üniversiteye rektör atanacak

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 18.12.2020 - 20:05, Güncelleme: 18.12.2020 - 20:05 1687+ kez okundu.
 

12 üniversiteye rektör atanacak

Yükseköğretim Kurulunca 12 üniversiteye rektör atanacak. Rektör adayları, başvurularını 31 Aralık Perşembe günü mesai bitimine kadar yapabilecek.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) internet sitesinde, 12 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. Rektör ataması yapılacak üniversiteler: "Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, İzmir Demokrasi, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırklareli, Kilis 7 Aralık ve Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri." Başvurular 31 Aralık'a kadar yapılabilecek Rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyan adaylar, bugünden itibaren 31 Aralık Perşembe günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığına başvuruda bulunabilecek. Başvurular bizzat veya posta ile yapılabileceği gibi "rektoraday@yok.gov.tr" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek. Adaylar başvurularında şu belgeleri hazır bulunduracak: - Başvuru dilekçesi, - Nüfus cüzdanı fotokopisi, - Rektör Adayı Bilgi Formu, - Profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge, - Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge, - Disiplin kaydını da gösteren hizmet döküm belgesi.
Yükseköğretim Kurulunca 12 üniversiteye rektör atanacak. Rektör adayları, başvurularını 31 Aralık Perşembe günü mesai bitimine kadar yapabilecek.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) internet sitesinde, 12 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. Rektör ataması yapılacak üniversiteler:

"Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, İzmir Demokrasi, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırklareli, Kilis 7 Aralık ve Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri."

Başvurular 31 Aralık'a kadar yapılabilecek

Rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyan adaylar, bugünden itibaren 31 Aralık Perşembe günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.

Başvurular bizzat veya posta ile yapılabileceği gibi "rektoraday@yok.gov.tr" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek. Adaylar başvurularında şu belgeleri hazır bulunduracak:

- Başvuru dilekçesi,

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

- Rektör Adayı Bilgi Formu,

- Profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge,

- Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge,

- Disiplin kaydını da gösteren hizmet döküm belgesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.