yandex

2021 Özel Güvenlik Sektörü için zor oldu

EKONOMİ 28.12.2021 - 18:01, Güncelleme: 28.12.2021 - 18:01 877+ kez okundu.
 

2021 Özel Güvenlik Sektörü için zor oldu

Pandemi süresince en ön saflarda çalışarak zor bir dönem geçiren özel güvenlik sektörünün çalışanları için; 2021 yılının sonuna gelirken bir kez daha özlük haklarının iyileştirilmesi çağrısı yinelendi. Ülkemizde ‘özel güvenlik sektör standartlarının gelişim sürecine katkı sağlamayı hedefleyen Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu özel güvenlik sektöründe çalışanlar açısından bakıldığında yaptıkları iş ve aldıkları riskin karşılaştırıldığında hak ettikleri özlük haklarının verilmesi konusunda bir denge sağlanamadığını belirtti. GÜSOD Başkanı, yıl sonuna yaklaşırken 2021’de özel güvenlik sektörüne ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Özel güvenlik faaliyetlerinin 1980’li yıllarda başladığını ve 1990’larda bir hizmet ihtiyacına dönmeye başladığını söyleyen Kösereisoğlu, sektörün en önemli sorununun özlük hakları olduğunu vurguladı.  SEKTÖRDE YAPILAN HARCAMA 30 MİLYONU GEÇTİ  Pandemi dönemindeki kapanma tedbirleri kapsamında, özel güvenlik sektöründe başta AVM’ler, turizm ve perakende sektörü gibi bazı faaliyet alanlarının kısıtlanmasının ve kapatılmasının daralmalara neden olduğunu söyleyen Kösereisoğlu, şunları anlattı: "Özellikle pandeminin ilk döneminde 30 bin güvenlik görevlisi geçici süreyle kısa çalışma ödeneğinden veya nakdi ücret desteğinden faydalandı. Bu dönemde özel güvenlik görevlilerinin büyük bir kısmı görevlerine devam etti. Bu nedenle tüm özel güvenlik görevlilerimiz için pandemi süresince maske, siperlik, dezenfektan gibi kişisel koruma malzemeleri temin edildi. Yaptıkları iş gereği ön safhada yer alan özel güvenlik görevlileri için sık sık PCR testleri yapıldı. Bu süreçte özel güvenlik sektöründe çalışanların salgından korunması için yapılan harcamalar 30 milyon TL’yi geçti. Üyelerimiz; pandemide en çok harcamayı yüzde 71 ile maske, siperlik gibi kişisel koruma malzemelerine yaptı. Özel güvenlik görevlileri arasındaki vaka oranı ise yaklaşık olarak yüzde 15’e ulaştı. Aşılama programına dahil edilmesiyle, bu oran düşüş eğilimine girdi"  DOĞRU ÇÖZÜM; İNSAN, BİLGİ VE TEKNOLOJİ  Pandemiyle birlikte insan temasının azalması eğilimiyle teknolojik çözümlerin de ön plana çıktığını vurgulayan Kösereisoğlu “Bu gelişme, termal kamera ile güvenlik çözümlerinin mevcut çözümlere entegrasyonunu sağladı. Bugün; turnike, kartlı geçiş sistemlerine ateş ölçer entegre edilip yüksek ateşlilere otomatik olarak geçiş izni verilmemesi bu entegrasyonlar sayesinde mümkün hale geldi. Özel güvenlik sektöründe doğru çözüm; insan, bilgi ve teknoloji bir araya gelerek oluşur. İnsan faktörü her zaman bu çözümler arasında yer alacak” diye konuştu.  

Pandemi süresince en ön saflarda çalışarak zor bir dönem geçiren özel güvenlik sektörünün çalışanları için; 2021 yılının sonuna gelirken bir kez daha özlük haklarının iyileştirilmesi çağrısı yinelendi.

Ülkemizde ‘özel güvenlik sektör standartlarının gelişim sürecine katkı sağlamayı hedefleyen Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu özel güvenlik sektöründe çalışanlar açısından bakıldığında yaptıkları iş ve aldıkları riskin karşılaştırıldığında hak ettikleri özlük haklarının verilmesi konusunda bir denge sağlanamadığını belirtti.

GÜSOD Başkanı, yıl sonuna yaklaşırken 2021’de özel güvenlik sektörüne ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Özel güvenlik faaliyetlerinin 1980’li yıllarda başladığını ve 1990’larda bir hizmet ihtiyacına dönmeye başladığını söyleyen Kösereisoğlu, sektörün en önemli sorununun özlük hakları olduğunu vurguladı. 

SEKTÖRDE YAPILAN HARCAMA 30 MİLYONU GEÇTİ 

Pandemi dönemindeki kapanma tedbirleri kapsamında, özel güvenlik sektöründe başta AVM’ler, turizm ve perakende sektörü gibi bazı faaliyet alanlarının kısıtlanmasının ve kapatılmasının daralmalara neden olduğunu söyleyen Kösereisoğlu, şunları anlattı:

"Özellikle pandeminin ilk döneminde 30 bin güvenlik görevlisi geçici süreyle kısa çalışma ödeneğinden veya nakdi ücret desteğinden faydalandı. Bu dönemde özel güvenlik görevlilerinin büyük bir kısmı görevlerine devam etti. Bu nedenle tüm özel güvenlik görevlilerimiz için pandemi süresince maske, siperlik, dezenfektan gibi kişisel koruma malzemeleri temin edildi. Yaptıkları iş gereği ön safhada yer alan özel güvenlik görevlileri için sık sık PCR testleri yapıldı.

Bu süreçte özel güvenlik sektöründe çalışanların salgından korunması için yapılan harcamalar 30 milyon TL’yi geçti. Üyelerimiz; pandemide en çok harcamayı yüzde 71 ile maske, siperlik gibi kişisel koruma malzemelerine yaptı. Özel güvenlik görevlileri arasındaki vaka oranı ise yaklaşık olarak yüzde 15’e ulaştı. Aşılama programına dahil edilmesiyle, bu oran düşüş eğilimine girdi" 

DOĞRU ÇÖZÜM; İNSAN, BİLGİ VE TEKNOLOJİ 

Pandemiyle birlikte insan temasının azalması eğilimiyle teknolojik çözümlerin de ön plana çıktığını vurgulayan Kösereisoğlu “Bu gelişme, termal kamera ile güvenlik çözümlerinin mevcut çözümlere entegrasyonunu sağladı. Bugün; turnike, kartlı geçiş sistemlerine ateş ölçer entegre edilip yüksek ateşlilere otomatik olarak geçiş izni verilmemesi bu entegrasyonlar sayesinde mümkün hale geldi. Özel güvenlik sektöründe doğru çözüm; insan, bilgi ve teknoloji bir araya gelerek oluşur. İnsan faktörü her zaman bu çözümler arasında yer alacak” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.