yandex

ABDʹde FETÖʹcü okul müdürü, 450 bin dolarla Avustralyaʹya kaçtı

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2882+ kez okundu.
 

ABDʹde FETÖʹcü okul müdürü, 450 bin dolarla Avustralyaʹya kaçtı

ABD'deki FETÖ'cüler para yüzünden birbirine düştü. Örgütün ABD'de faaliyet gösteren bir okulunun müdürü, 450 bin dolar ile Avustralya'ya kaçtı. Örgütün, Oakland kentindeki sözde okulun müdürü Hayri Hatipoğlu hakkında, okul yönetimi yolsuzluk suçlaması yaptı. Hatipoğlu, suçlamaların ardından istifa etti. Sonrasında ise vatandaşı olduğu Avustralya'ya kaçtığı anlaşıldı. Hatipoğlu'nun yanısıra 4 üst düzey yetkili ve 2 okul kurulu üyesinin de aniden işi bıraktığı ifade edildi. Suçlamalar üzerine, bölgedeki okulların denetlenmesinden sorumlu Oakland Birleşik Okul Bölgesi Yönetimi konuyla ilgili soruşturma başlattı. FETÖ, ABD'de 140 civarında kamu okulunu devlet adına işletiyor. Sadece California'da örgütün 11 sözde okulu bulunuyor. Okullar için Washington tarafından FETÖ'ye yıllık 500 milyon dolar ödeme yapılıyor. Terör örgütüne ait sözde eğitim kurumlarında yaklaşık 60 bin öğrenci eğitim görüyor. Kaynak: TRT Haber

ABD'deki FETÖ'cüler para yüzünden birbirine düştü. Örgütün ABD'de faaliyet gösteren bir okulunun müdürü, 450 bin dolar ile Avustralya'ya kaçtı.

Örgütün, Oakland kentindeki sözde okulun müdürü Hayri Hatipoğlu hakkında, okul yönetimi yolsuzluk suçlaması yaptı. Hatipoğlu, suçlamaların ardından istifa etti. Sonrasında ise vatandaşı olduğu Avustralya'ya kaçtığı anlaşıldı.

Hatipoğlu'nun yanısıra 4 üst düzey yetkili ve 2 okul kurulu üyesinin de aniden işi bıraktığı ifade edildi.

Suçlamalar üzerine, bölgedeki okulların denetlenmesinden sorumlu Oakland Birleşik Okul Bölgesi Yönetimi konuyla ilgili soruşturma başlattı.

FETÖ, ABD'de 140 civarında kamu okulunu devlet adına işletiyor. Sadece California'da örgütün 11 sözde okulu bulunuyor.

Okullar için Washington tarafından FETÖ'ye yıllık 500 milyon dolar ödeme yapılıyor. Terör örgütüne ait sözde eğitim kurumlarında yaklaşık 60 bin öğrenci eğitim görüyor.

Kaynak: TRT Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.