yandex

Afyon'lu profesör ve ekibinden büyük başarı

TEKNOLOJİ 02.08.2021 - 20:03, Güncelleme: 02.08.2021 - 20:03 1980+ kez okundu.
 

Afyon'lu profesör ve ekibinden büyük başarı

AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm başkanı Afyonkarahisar’lı Prof. Dr. Ahmet KARAARSLAN ve ekibi TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı   Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) bilimsel veriler ışığında çağın ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunmaya devam eden AYBÜ Ankara’nın 5. devlet üniversitesi olarak 15 fakülte, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 4 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 27 uygulama ve araştırma merkezi ile ülkemize ve insanlığa hizmet etme yolunda emin adımlarla ilerliyor   AFYONKARAHİSAR’IN GURURU PROF. DR. AHMET KARAARSLAN Afyonkarahisar’ın yetiştirmiş olduğu bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Karaarslan danışmanlığında katıldıkları, Afyon Kent Haber tarafından da bizzat takip edilen  TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı.     HEMŞEHRİMİZ PROF.DR AHMET KARAARSLAN VE EKİBİNDE KİMLER VAR? AYBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet KARAARSLAN danışmanlığında katıldıkları TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasında büyük bir başarıya imza atan hemşerimizin ekibinde  AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Muzaffer Mert ÇAYLAK, Fahri ESEN, Samed YILMAZ, Özlem ŞENTÜRK, Mustafa Kemal AŞKIN ve Mehmet ÇEVİK yer alıyor.   75 TAKIM ARASINDA TÜRKİYE’DE 3.SIRAYA YERLEŞTİLER 3000 metre Orta İrtifa kategorisi Ön Tasarım aşamasında FENİKS Roket Takımı 75 takım arasında 3. sıraya yerleşti. 2020 yılında da final tecrübesi olan takımın, 2021 yılında şampiyon olmayı amaçladıkları ifade edildi.   YERLİ ROKET ÜRETİMİ ARTIRILACAK FENİKS Roket Takımı tarafından elektronik, mekanik ve yazılımsal olarak geliştirilen roket ile yerli roket üretiminin arttırılması ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlanması hedefleniyor   ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TEBRİK ETTİ Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yönetimi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada; okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz ifadelerine yer verdi.

AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm başkanı Afyonkarahisar’lı Prof. Dr. Ahmet KARAARSLAN ve ekibi TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı

 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) bilimsel veriler ışığında çağın ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunmaya devam eden AYBÜ Ankara’nın 5. devlet üniversitesi olarak 15 fakülte, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 4 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 27 uygulama ve araştırma merkezi ile ülkemize ve insanlığa hizmet etme yolunda emin adımlarla ilerliyor

 

AFYONKARAHİSAR’IN GURURU PROF. DR. AHMET KARAARSLAN

Afyonkarahisar’ın yetiştirmiş olduğu bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Karaarslan danışmanlığında katıldıkları, Afyon Kent Haber tarafından da bizzat takip edilen  TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı.

 

 

HEMŞEHRİMİZ PROF.DR AHMET KARAARSLAN VE EKİBİNDE KİMLER VAR?

AYBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet KARAARSLAN danışmanlığında katıldıkları TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasında büyük bir başarıya imza atan hemşerimizin ekibinde  AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Muzaffer Mert ÇAYLAK, Fahri ESEN, Samed YILMAZ, Özlem ŞENTÜRK, Mustafa Kemal AŞKIN ve Mehmet ÇEVİK yer alıyor.

 

75 TAKIM ARASINDA TÜRKİYE’DE 3.SIRAYA YERLEŞTİLER

3000 metre Orta İrtifa kategorisi Ön Tasarım aşamasında FENİKS Roket Takımı 75 takım arasında 3. sıraya yerleşti. 2020 yılında da final tecrübesi olan takımın, 2021 yılında şampiyon olmayı amaçladıkları ifade edildi.

 

YERLİ ROKET ÜRETİMİ ARTIRILACAK

FENİKS Roket Takımı tarafından elektronik, mekanik ve yazılımsal olarak geliştirilen roket ile yerli roket üretiminin arttırılması ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlanması hedefleniyor

 

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TEBRİK ETTİ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yönetimi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada; okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.