Ateşi kesmek istiyor!

En son önceki gün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak için Gazze Şeridi’nde yeni bir “insani ara”ya hazır olduklarını belirtmesine HAMAS, “İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz” cevabını vermişti.

ASKERİ OLARAK ÇIKMAZA DÜŞTÜLER

Askeri olarak içine düştüğü çıkmaz ve iç kamuoyundan gelen baskılar Siyonist yönetimi ateşkes için bir adım daha atmaya zorladı. Filistin’in Viyana büyükelçisi, İsrail ve HAMAS arasında çatışmalara ara verilmesine ilişkin görüşmelerin yeniden başladığını duyurdu.

ARACI ÜLKELER; KATAR, MISIR VE AMERİKA

Filistin’in Viyana Büyükelçisi Salah Abdel Şafi, Sputnik’e yaptığı açıklamada, İsrail ile HAMAS’ın ateşkes görüşmelerinin Gazze Şeridi’nde yeniden başladığını ancak tarafların pozisyonlarının birbirinden çok uzak olduğunu söyledi.

Şafi, yaptığı açıklamada, “Evet, bu daha çok medyada yer alan bir haber. Ancak gerçek şu ki; görüşmeler devam ediyor. Arabulucular var. Bunların başında Katar, Mısır ve Amerikalılar geliyor. Yani evet, müzakereler yeniden başladı ama pozisyonlar birbirinden çok uzak” sözlerine yer verdi.