İstifa eden AKP'li belediye başkan yardımcısına AKP'den ikinci şok

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Güngören Belediyesi'nde meydana gelen olaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'nin belediye çalışanı Enes Turan'a verdiği ceza nedeniyle görevden alıdığını açıklayan Çelik “Güngören Belediyesi’nde bir başkan yardımcısının çirkin bir davranışı oldu. Bu çirkin davranış biçimi hepimizi üzmüştür. Enes’e sesleniyorum gözlerinden öpüyoruz, seninle beraberiz. Sana yapılan çirkin davranışı kabul etmiyoruz. Başkan yardımcısı görevinden alınmıştır. Hiçbir şekilde belediye meclis üyeliğinin devam etmesini de uygun bulmuyoruz” dedi.

Güngören Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi’nin meclis üyeliğinin de sonlandırılmasının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Güngören Belediyesi Meclis Başkanvekili Ömer Lütfi Arı, "Hiçbir AK Partilinin asla ve kat’a tasvip etmeyeceği bir hadisedir. Kamuoyunun ne gerekiyorsa yapılacağından asla ve kat’a şüphe etmemelerini isteriz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olay sonrası edinilen bilgiye göre Veysel İpekçi’nin başkan yardımcılığı görevinin yanı sıra Güngören Belediye Meclis üyeliğine de son verildiği ve odasının kilitlendiği açıklandı.