Siyonist İsrail aşıları aldı ancak parasını ödemedi! Muz Cumhuriyeti

Koronavirüs salgınına rağmen Filistin'de aşılama çalışmalarına engel olan, ancak Yahudilerin birçoğunu aşılamayı başaran Siyonist İsrail'den büyük skandal. Dünya genelinde aşı tedariki büyük endişelere neden olurken İsrail, Pfizer'den aldığı aşıların parasını ödemediği ortaya çıktı.

AŞILARI ALDI ANCAK PARASINI ÖDEMEDİ

Siyonist İsrail basınından Jerusalem Post gazetesi, Alman BioNTech ile Pfizer'in İsrail'e teslim ettiği son 2.5 milyon doz aşının ödemesini alamadığı gerekçesiyle koronavirüs aşılarının sevkiyatını durdurduğunu yazdı.

İSRAİL 'MUZ CUMHURİYETİ'

Pfizer'dan üst düzey yetkililerin, seçimlerin ardından geçiş sürecindeki hükümetin ödeme yapmayacağından endişe duydukları belirten gazete, Pfizer yetkililerinin İsrail'i, "muz cumhuriyeti" olarak gördüğünü vurguladı.

Habere göre, Tel Aviv yönetimi, toplu aşılama kampanyası için satın aldığı ilk 10 milyon doz aşının ücretini ödedi. Ancak İsrail şubat ayında eksiklikle karşılaşmaya başlayınca, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Pfizer CEO'su Albert Bourla ek dozlar için anlaşma yaptı. Hükümetin, son 2.5 milyon doz ile ilgili hiçbir zaman ödeme yapmadığı kaydedildi.

İsrail'in koronavirüs aşıları için şimdiye kadar 2,6 milyar dolar harcadığını aktaran gazete, doz başına diğer tüm ülkelere göre çok daha fazla ödeme yaptığını da ekledi.