Tüyler ürpertti! Bir şehit geldi

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ilin etkilendiği deprem, Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı kırsal Güvenç Mahallesi'nde yıkıma neden olurken, 3 kişilik Balcı ailesinin oturduğu 2 katlı bina da çöktü. 44 yaşındaki Döne Balcı’nın anlattıkları tüyleri diken diken etti.
Depremzede Döne Balcı, enkazdayken Şırnaklı şehit bir asker gördüğünü ifade ederek, "Bana su getirdi. Kızımın kanayan başını okşadı ve kanamasını durdurdu. 'Gitme' dedim, 'Gitmem lazım, gidip, herkese sizi kurtarmaları için haber vereceğim. Uyumayın, salavat getirin' dedi ve gitti. Enkazın altı soğuktu ama bir anda ısındı. Hiç üşümedik. Ekipler gelip, kurtardı. Kızımla da buluştuk. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Depreme İskenderun ilçesinde 5 katlı apartmanın 3'üncü katındaki evlerinde yakalanan ve Manisa Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Zeynep Erdoğdu (63) ise "Depreme eşim Yusuf Erdoğdu ile yakalandık. Ben depremden 5 saat sonra enkazdan çıkarıldım ama eşim hayatını kaybetti. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Camlar patladı, duvar patladı. Çok ani oldu. Çok zordu. 'Allah'ım öleceksem öleyim. Kurtulacaksam, kurtulayım. Bana acı çektirme' diye dua ettim" dedi.