yandex

Bahar alerjilerine dikkat!

SAĞLIK 07.04.2022 - 12:06, Güncelleme: 07.04.2022 - 12:06 1978+ kez okundu.
 

Bahar alerjilerine dikkat!

Baharın gelişiyle birlikte kendini göstermeye başlayan alerjiler, bu konuda hassas olan bireylerin yaşam kalitesini etkiliyor.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de her 3-4 kişiden birinde görülen bahar alerjilerinin en büyük nedeni ise, doğanın canlanmaya başladığı dönemde rüzgârın da etkisiyle atmosfere yayılan polenler oluyor. Polen kaynaklı bahar alerjilerinde, solunum yollarında şikayetler oluşabileceğini vurgulayan Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu, “Polenlerden kaçınma, ilaç ve alerjene özgü aşı tedavileriyle bahar alerjilerinden korunmak mümkün” dedi. Polenlerin yoğun olduğu saatlerde pencerelerin kapalı tutulması, dış ortamda bulunulmaması ve açık hava aktivitelerinden kaçınılması gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Mısırlıoğlu, pandemi ile hayatımıza giren yüz maskeleri sayesinde semptomlarda azalma görülse de ilaç tedavileri ve seçilmiş hastalarda alerjenle aşı tedavisinin önemli olduğunu kaydetti. Belirtilerin genellikle belirli zaman dilimlerinde tekrarlaması halinde bahar alerjilerinin neden olduğu bazı hastalıklarla karıştırılabileceğini ifade eden Mısırlıoğlu, "Semptomları kontrol etmek için; ağızdan, burun içine ve göze uygulanan ilaçlar alınabileceği gibi hastaların şikâyet derecelerine göre ilaç tedavisi düzenlenmeli. İlaçların hekimin önerdiği şekilde düzenli kullanımı tedavi yanıtı açısından önemli" uyarısında bulundu.

Baharın gelişiyle birlikte kendini göstermeye başlayan alerjiler, bu konuda hassas olan bireylerin yaşam kalitesini etkiliyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de her 3-4 kişiden birinde görülen bahar alerjilerinin en büyük nedeni ise, doğanın canlanmaya başladığı dönemde rüzgârın da etkisiyle atmosfere yayılan polenler oluyor.

Polen kaynaklı bahar alerjilerinde, solunum yollarında şikayetler oluşabileceğini vurgulayan Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu, “Polenlerden kaçınma, ilaç ve alerjene özgü aşı tedavileriyle bahar alerjilerinden korunmak mümkün” dedi.

Polenlerin yoğun olduğu saatlerde pencerelerin kapalı tutulması, dış ortamda bulunulmaması ve açık hava aktivitelerinden kaçınılması gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Mısırlıoğlu, pandemi ile hayatımıza giren yüz maskeleri sayesinde semptomlarda azalma görülse de ilaç tedavileri ve seçilmiş hastalarda alerjenle aşı tedavisinin önemli olduğunu kaydetti.

Belirtilerin genellikle belirli zaman dilimlerinde tekrarlaması halinde bahar alerjilerinin neden olduğu bazı hastalıklarla karıştırılabileceğini ifade eden Mısırlıoğlu, "Semptomları kontrol etmek için; ağızdan, burun içine ve göze uygulanan ilaçlar alınabileceği gibi hastaların şikâyet derecelerine göre ilaç tedavisi düzenlenmeli. İlaçların hekimin önerdiği şekilde düzenli kullanımı tedavi yanıtı açısından önemli" uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.