yandex

Bakan Akar: Hedeflerin tamamı ele geçirildi

TÜRKİYE 18.04.2022 - 10:45, Güncelleme: 18.04.2022 - 10:45 1675+ kez okundu.
 

Bakan Akar: Hedeflerin tamamı ele geçirildi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu ile şu an itibarıyle planlanan hedeflerin tamamının ele geçirilmiş durumda olduğunu kaydetti.ANKARA (İGFA) - Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’na devam ediyor. Harekât Merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekâtını takip eden Bakan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alarak harekâta katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi. Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını dile getiren Bakan Akar, uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyonu müteakip dün akşamdan bu yana başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şu an itibarıyle planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumda olduğunu söyledi. "Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi" diyen Bakan Akar, "Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlar hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz" dedi. “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir.” açıklamasında bulunan Bakan Akar, terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi. https://youtu.be/02xX2xzeD5U

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu ile şu an itibarıyle planlanan hedeflerin tamamının ele geçirilmiş durumda olduğunu kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’na devam ediyor.

Harekât Merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekâtını takip eden Bakan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alarak harekâta katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını dile getiren Bakan Akar, uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyonu müteakip dün akşamdan bu yana başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şu an itibarıyle planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumda olduğunu söyledi. "Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi" diyen Bakan Akar, "Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlar hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir.” açıklamasında bulunan Bakan Akar, terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.

https://youtu.be/02xX2xzeD5U

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.