yandex

Batman'da 600 vatandaşın bakım maaşları kesildi

DİĞER 01.12.2021 - 09:30, Güncelleme: 01.12.2021 - 09:30 847+ kez okundu.
 

Batman'da 600 vatandaşın bakım maaşları kesildi

Batman’da evde bakım maaşı kesilen yüzlerce engelli vatandaştan biri olan engelli Hasan Hüseyin Uçar, mağdur olduğunu belirterek, bu düzenlemenin gözden geçirilmesini istedi.Ercan ARSLAN (BATMAN HABER)- Engelli raporlarında yapılan güncelleme sonucu evde bakım maaşından olan yüzde 94 ortopedik engelli Hasan Hüseyin Uçar, çok büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Ağır engelli ve bakıma muhtaç olmalarına rağmen bakıcı maaşlarının kesildiğini öğrenince adeta şok yaşadıklarını kaydeden Uçar, "Gördüğünüz gibi ben engelli sandalyeme mahkum olmuş bir şekilde yaşamımı sürdürüyorum. Ne kalkabiliyorum ne de yürüyebiliyorum. Engellilere verilen evde bakım maaşı engellilerin cebine girmiyor ki, ona bakan bakıcıya veriliyor. Bunu da bizden esirgediler. Şimdi biz ne yapacağız? 3 haftadır Batman’da yaklaşık 600 arkadaşımızın evde bakım maaşları kesildi. Anlayamadık, neden kesildi? Bize ayrıntılı bir bilgi vermelerini istiyoruz. Benim raporum yüzde 96’dır, 4 daha olursa yatalak olacağım. O vakit sırt üstü yatacağım ve evden de çıkamam. Ben kendime de acımıyorum, bir arkadaş, hem kendisi hem de hanımı engellidir ve iki çocukları var, bu engellilerin hepsinin çocukları var. Peki, bunlar ne ile geçinecekler? Benim gibi Batman’da binlerce insan var, ülkenin eline bakıyor. Ayrıca ekonomik sıkıntı içerisinde ihtiyaçlarımızı karşılayamaz durumdayken üstüne üstlük bu kesintinin de olması bize büyük bir mağduriyet yaşattı. Yetkililerden isteğimiz, evde bakım ücretlerinin tekrar verilmesidir” diye konuştu.

Batman’da evde bakım maaşı kesilen yüzlerce engelli vatandaştan biri olan engelli Hasan Hüseyin Uçar, mağdur olduğunu belirterek, bu düzenlemenin gözden geçirilmesini istedi.

Ercan ARSLAN (BATMAN HABER)- Engelli raporlarında yapılan güncelleme sonucu evde bakım maaşından olan yüzde 94 ortopedik engelli Hasan Hüseyin Uçar, çok büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Ağır engelli ve bakıma muhtaç olmalarına rağmen bakıcı maaşlarının kesildiğini öğrenince adeta şok yaşadıklarını kaydeden Uçar, "Gördüğünüz gibi ben engelli sandalyeme mahkum olmuş bir şekilde yaşamımı sürdürüyorum. Ne kalkabiliyorum ne de yürüyebiliyorum. Engellilere verilen evde bakım maaşı engellilerin cebine girmiyor ki, ona bakan bakıcıya veriliyor. Bunu da bizden esirgediler. Şimdi biz ne yapacağız? 3 haftadır Batman’da yaklaşık 600 arkadaşımızın evde bakım maaşları kesildi. Anlayamadık, neden kesildi? Bize ayrıntılı bir bilgi vermelerini istiyoruz.

Benim raporum yüzde 96’dır, 4 daha olursa yatalak olacağım. O vakit sırt üstü yatacağım ve evden de çıkamam. Ben kendime de acımıyorum, bir arkadaş, hem kendisi hem de hanımı engellidir ve iki çocukları var, bu engellilerin hepsinin çocukları var. Peki, bunlar ne ile geçinecekler? Benim gibi Batman’da binlerce insan var, ülkenin eline bakıyor. Ayrıca ekonomik sıkıntı içerisinde ihtiyaçlarımızı karşılayamaz durumdayken üstüne üstlük bu kesintinin de olması bize büyük bir mağduriyet yaşattı. Yetkililerden isteğimiz, evde bakım ücretlerinin tekrar verilmesidir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.