yandex

Beyşehir Gölü, fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası oldu

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 19.01.2022 - 12:40, Güncelleme: 19.01.2022 - 11:07 1846+ kez okundu.
 

Beyşehir Gölü, fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası oldu

Beyşehir Gölü, fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası oldu

KONYA (AA) - ABDÜLHAMİT YAŞAR - Kıyı şeridi donan Beyşehir Gölü fotoğraf tutkunlarına "doğal stüdyo" oldu.Konya'nın Beyşehir ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Gece sıfırın altında 14 dereceyi gören ilçede gölün kıyı kesimleri buz tuttu.Hava koşulları nedeniyle balıkçıların çoğu faaliyetlerine ara verirken birkaç balıkçı sazan avı için zor şartlara rağmen mesaisini sürdürüyor.Ava çıkan az sayıdaki balıkçının tekneyle buzu kırarak ilerlemesi ve gölde yiyecek arayan kuşlar fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, AA muhabirine, göl kıyılarının buz tutmasının balıkçıların işini zorlaştırsa da fotoğraf tutkunlarına çok güzel ortam oluşturduğunu söyledi. Büyükkafalı, şöyle konuştu:"Güzellikleri görüntüleyebilmek için Beyşehir'e böyle zamanlarda İstanbul ve Kayseri başta olmak üzere il dışından da çok sayıda fotoğraf tutkunu geliyor. Buzlarla birlikte oluşan simetri ve kırıklar, üzerine bir de kar yağdığında, ortaya çok değişik fotoğraflar çıkarıyor. Bu fotoğrafçıların çok rastladığı bir durum olmadığı için çok ilgi çekiyor. Dolayısıyla kış mevsiminde de bölgemize çok fotoğraf toplulukları ve grupları geliyor. Onlara eşlik ediyoruz."
Beyşehir Gölü, fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası oldu

KONYA (AA) - ABDÜLHAMİT YAŞAR - Kıyı şeridi donan Beyşehir Gölü fotoğraf tutkunlarına "doğal stüdyo" oldu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Gece sıfırın altında 14 dereceyi gören ilçede gölün kıyı kesimleri buz tuttu.

Hava koşulları nedeniyle balıkçıların çoğu faaliyetlerine ara verirken birkaç balıkçı sazan avı için zor şartlara rağmen mesaisini sürdürüyor.

Ava çıkan az sayıdaki balıkçının tekneyle buzu kırarak ilerlemesi ve gölde yiyecek arayan kuşlar fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, AA muhabirine, göl kıyılarının buz tutmasının balıkçıların işini zorlaştırsa da fotoğraf tutkunlarına çok güzel ortam oluşturduğunu söyledi. Büyükkafalı, şöyle konuştu:

"Güzellikleri görüntüleyebilmek için Beyşehir'e böyle zamanlarda İstanbul ve Kayseri başta olmak üzere il dışından da çok sayıda fotoğraf tutkunu geliyor. Buzlarla birlikte oluşan simetri ve kırıklar, üzerine bir de kar yağdığında, ortaya çok değişik fotoğraflar çıkarıyor. Bu fotoğrafçıların çok rastladığı bir durum olmadığı için çok ilgi çekiyor. Dolayısıyla kış mevsiminde de bölgemize çok fotoğraf toplulukları ve grupları geliyor. Onlara eşlik ediyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.