yandex

Beyşehirʹde seralarda domates güvesi zararlısı ile mücadele çalışmaları

ÇOCUK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3157+ kez okundu.
 

Beyşehirʹde seralarda domates güvesi zararlısı ile mücadele çalışmaları

Konya İl ve Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan seralarda doğal denge ve insan sağlığı için biyolojik mücadele projesi kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede, domates üretimi yapılan seralarda yapılan uygulamalı eğitim çalışmasında, üreticilere domates güvesi ile mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemler aktarıldı. Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya ve il ve ilçe tarım teşkilatlarının teknik personellerinin de katıldığı uygulamalı eğitim çalışmasında, yaptığı konuşmada, çiftçilerin uygulamaya başlayacağı bu yöntemlerle kimyasal ilaç kullanımının önüne geçilmesi, zararlı böceğe karşı faydalı böceklerle ve feromon tuzaklarla mücadele edilerek doğa ve insan sağlığına olumlu katkılar sağlanması, sağlıklı ürünler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Serada üretim yapan çiftçiler ise, verilen uygulamalı eğitim ve destek çalışmalarından dolayı il ve ilçe tarım ve orman teşkilatı yetkililerine teşekkür etti. 

Konya İl ve Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan seralarda doğal denge ve insan sağlığı için biyolojik mücadele projesi kapsamında çalışmalar yürütülüyor.

Bu çerçevede, domates üretimi yapılan seralarda yapılan uygulamalı eğitim çalışmasında, üreticilere domates güvesi ile mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemler aktarıldı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya ve il ve ilçe tarım teşkilatlarının teknik personellerinin de katıldığı uygulamalı eğitim çalışmasında, yaptığı konuşmada, çiftçilerin uygulamaya başlayacağı bu yöntemlerle kimyasal ilaç kullanımının önüne geçilmesi, zararlı böceğe karşı faydalı böceklerle ve feromon tuzaklarla mücadele edilerek doğa ve insan sağlığına olumlu katkılar sağlanması, sağlıklı ürünler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Serada üretim yapan çiftçiler ise, verilen uygulamalı eğitim ve destek çalışmalarından dolayı il ve ilçe tarım ve orman teşkilatı yetkililerine teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.