yandex

Bozkırlılar Derneği Onursal Başkanı Av. Kayhan Selek Oldu

KONYA 21.05.2022 - 01:10, Güncelleme: 21.05.2022 - 18:38 1918+ kez okundu.
 

Bozkırlılar Derneği Onursal Başkanı Av. Kayhan Selek Oldu

Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği: eğitimden sanata birçok alanda Bozkır ve Bozkırlılara hizmet eden Av. Kayhan Selek'i, derneğin "Onursal başkanı" ilan etti.

Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği:  eğitimden sanata birçok alanda Bozkır ve Bozkırlılara hizmet eden Av. Kayhan Selek'i, derneğin "Onursal başkanı" ilan etti. Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği’nin almış olduğu kararla Av. Kayhan Selek’e,  Bozkır’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı "Onursal Başkanlık" ödülü verildi. Dernek üyesi Abdullah Tanrıkulu’na ait Tarih-i Fuar adlı restoranda yapılan etkinlikte konuşan Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Yılmaz:  Bozkır ve çevresinin Oğuzların Kayı, Kınık ve Avşar boylarına mensup insanlardan meydana geldiğini, dernek yayın organı olan Yeşil Bozkır Dergisi’nin son sayısında Oğuz Birliği’nin anlatıldığını, Mevlâna Müzesi’nde Türkiye genelinde 6 yere verilen sancaktan birisinin de Bozkır Sancağı olduğunu ve bu durumun Bozkırlılar için bir övünç kaynağı olarak görüldüğünden bahsettikten sonra, derneğin yönetim kurulu üyesi Diş Hekimi İlker Yiğit ile birlikte Bozkır Sancağı motifli Onursal Başkanlık şilti takdim edildi. Bozkır Sancağı hediyesi takdiminden sonra, Av. Kayhan Selek yaptığı konuşmada: Onurlu bir Bozkırlı olarak yaşayarak Bozkır’a hizmet etmeyi Yüce Allah’ın kendisine nasip ettiğini, “Bozkırlı olmak” aramasıyla internette bir tarama yapıldığında elde edilen bilgilerle çok sayıda kitap yazılabileceğini, 126 yıllık Bozkır Sancağının kendisine hediye edilmesinden dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek “Konya Bozkırlılar Kültür ve Folklor Derneği'ne teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı. Programa 20. Dönem Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Alkan, 20. 21. Dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı, KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Özer, Konya eski Baro Başkanlarından Av. Hasip ŞENALP, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Bozkırlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı H. Olcay Ülker, Av. Ruhsar Tanrıkulu ve çok sayıda misafir katıldı. Program, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği: eğitimden sanata birçok alanda Bozkır ve Bozkırlılara hizmet eden Av. Kayhan Selek'i, derneğin "Onursal başkanı" ilan etti.

Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği:  eğitimden sanata birçok alanda Bozkır ve Bozkırlılara hizmet eden Av. Kayhan Selek'i, derneğin "Onursal başkanı" ilan etti.

Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği’nin almış olduğu kararla Av. Kayhan Selek’e,  Bozkır’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı "Onursal Başkanlık" ödülü verildi. Dernek üyesi Abdullah Tanrıkulu’na ait Tarih-i Fuar adlı restoranda yapılan etkinlikte konuşan Konya Bozkırlılar Kültür, Folklor ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Yılmaz:  Bozkır ve çevresinin Oğuzların Kayı, Kınık ve Avşar boylarına mensup insanlardan meydana geldiğini, dernek yayın organı olan Yeşil Bozkır Dergisi’nin son sayısında Oğuz Birliği’nin anlatıldığını, Mevlâna Müzesi’nde Türkiye genelinde 6 yere verilen sancaktan birisinin de Bozkır Sancağı olduğunu ve bu durumun Bozkırlılar için bir övünç kaynağı olarak görüldüğünden bahsettikten sonra, derneğin yönetim kurulu üyesi Diş Hekimi İlker Yiğit ile birlikte Bozkır Sancağı motifli Onursal Başkanlık şilti takdim edildi.

Bozkır Sancağı hediyesi takdiminden sonra, Av. Kayhan Selek yaptığı konuşmada: Onurlu bir Bozkırlı olarak yaşayarak Bozkır’a hizmet etmeyi Yüce Allah’ın kendisine nasip ettiğini, “Bozkırlı olmak” aramasıyla internette bir tarama yapıldığında elde edilen bilgilerle çok sayıda kitap yazılabileceğini, 126 yıllık Bozkır Sancağının kendisine hediye edilmesinden dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek “Konya Bozkırlılar Kültür ve Folklor Derneği'ne teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programa 20. Dönem Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Alkan, 20. 21. Dönem Konya Milletvekili Hüseyin Arı, KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Özer, Konya eski Baro Başkanlarından Av. Hasip ŞENALP, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Bozkırlılar Derneği Kadın Kolları Başkanı H. Olcay Ülker, Av. Ruhsar Tanrıkulu ve çok sayıda misafir katıldı.

Program, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.