yandex

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Devlet Başkanı’nı ağırlıyor

GÜNDEM 12.08.2021 - 18:09, Güncelleme: 12.08.2021 - 18:09 1944+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Devlet Başkanı’nı ağırlıyor

Geçiş sürecindeki Sudan'dan Türkiye'ye 'devlet başkanı' düzeyinde ilk ziyaret gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Cumhuriyeti Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El Burhan'ı resmi törenle karşıladı. ANKARA (İGFA) - Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Burhan'ın makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Burhan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Burhan'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. İki lider daha sonra başbaşa görüşmeye geçti. Görüşmelerde, kardeşlik bağları ve stratejik ortaklık temelinde şekillenen Türkiye-Sudan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. İş birliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak. https://twitter.com/RTErdogan/status/1425814046641557512

Geçiş sürecindeki Sudan'dan Türkiye'ye 'devlet başkanı' düzeyinde ilk ziyaret gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Cumhuriyeti Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdülrahman El Burhan'ı resmi törenle karşıladı.

ANKARA (İGFA) - Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Burhan'ın makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Burhan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Burhan'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

İki lider daha sonra başbaşa görüşmeye geçti. Görüşmelerde, kardeşlik bağları ve stratejik ortaklık temelinde şekillenen Türkiye-Sudan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. İş birliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1425814046641557512
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.