yandex

Dışişleri’nden Birleşmiş Milletler’e tepki!

SİYASET 17.07.2021 - 09:31, Güncelleme: 17.07.2021 - 09:31 1665+ kez okundu.
 

Dışişleri’nden Birleşmiş Milletler’e tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alluk Su İstasyonu hakkında BM'nin Şam'da Mukim Koordinatörü ve İnsani Koordinatörü, BM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Koordinatörü ve UNICEF'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü tarafından dün yayımlanan ortak açıklaması hakkında değelendirmede bulundu. ANKARA (İGFA)- Türkiye'nin Suriye'deki insani duruma dair BM ile düzenli temas içerisinde olduğunu bildiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, söz konusu açıklamanın maddi hatalar ile eksik ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini aktardı. Bilgiç, BM temsilcilerinin Suriye'nin Rasulayn şehri yakınlarındaki Alluk Su İstasyonu ile ilgili açıklamasına, "Maddi hatalar ile eksik ve yanıltıcı bilgiler içermektedir" diyerek tepki gösterdi. Alluk Su İstasyonunun, Rasulayn yakınlarında Suriye muhalefetinin kontrolü altında bir bölgede yer aldığını ve elektrik enerjisiyle çalıştığını hatırlatan Bilgiç, Söz konusu istasyonun yanı sıra Rasulayn ve Tel Abyad bölgesinin tek elektrik kaynağının ise güneyde olduğuna dikkati çekti. Bilgiç, "Terör örgütü PKK/PYD ve rejim, Alluk Su İstasyonu ve bölgeye gelen elektriği kasıtlı olarak engellemektedir. Söz konusu elektrik kesintileri İstasyondan su tedarikini imkansız kılmakta ve bölgedeki insani koşullarını zorlaştırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu. Bilgiç, Rasulayn ve Tel Abyad bölgesinde 18 Nisan, Alluk Su İstasyonunda ise 26 Haziran tarihinden beri bu nedenle elektrik enerjisinin mevcut olmadığının altını çizerek, "Keza rejim, Bab bölgesine içme ve tarım amaçlı su tedarikini keyfi şekilde engellemeye devam etmektedir" ifadesini kullandı. https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1416124049244176385

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alluk Su İstasyonu hakkında BM'nin Şam'da Mukim Koordinatörü ve İnsani Koordinatörü, BM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Koordinatörü ve UNICEF'in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü tarafından dün yayımlanan ortak açıklaması hakkında değelendirmede bulundu.

ANKARA (İGFA)- Türkiye'nin Suriye'deki insani duruma dair BM ile düzenli temas içerisinde olduğunu bildiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, söz konusu açıklamanın maddi hatalar ile eksik ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini aktardı. Bilgiç, BM temsilcilerinin Suriye'nin Rasulayn şehri yakınlarındaki Alluk Su İstasyonu ile ilgili açıklamasına, "Maddi hatalar ile eksik ve yanıltıcı bilgiler içermektedir" diyerek tepki gösterdi.

Alluk Su İstasyonunun, Rasulayn yakınlarında Suriye muhalefetinin kontrolü altında bir bölgede yer aldığını ve elektrik enerjisiyle çalıştığını hatırlatan Bilgiç, Söz konusu istasyonun yanı sıra Rasulayn ve Tel Abyad bölgesinin tek elektrik kaynağının ise güneyde olduğuna dikkati çekti. Bilgiç, "Terör örgütü PKK/PYD ve rejim, Alluk Su İstasyonu ve bölgeye gelen elektriği kasıtlı olarak engellemektedir. Söz konusu elektrik kesintileri İstasyondan su tedarikini imkansız kılmakta ve bölgedeki insani koşullarını zorlaştırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Bilgiç, Rasulayn ve Tel Abyad bölgesinde 18 Nisan, Alluk Su İstasyonunda ise 26 Haziran tarihinden beri bu nedenle elektrik enerjisinin mevcut olmadığının altını çizerek, "Keza rejim, Bab bölgesine içme ve tarım amaçlı su tedarikini keyfi şekilde engellemeye devam etmektedir" ifadesini kullandı.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1416124049244176385
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.