yandex

Dolar kuru enflasyon sonrası fırladı... Bugün dolar fiyatı ne kadar?

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3157+ kez okundu.
 

Dolar kuru enflasyon sonrası fırladı... Bugün dolar fiyatı ne kadar?

Dün enflasyon rakamları açıklanmadan önce 4,17 lira seviyesinde seyreden dolar kuru, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 4,24 liraya kadar yükselerek tarihi rekor kırdı. Kur fiyatları dün gün içinde 4,20 lira seviyesinin altının insede piyasaların kapanış saayine yukarı yönlü hareketlenerek rekorunu 4,2446 lira seviyesine kadar yükseldi. Gün içerisinde ise dolar fiyatları genel oalrak 4,19 ila 4,21 lira arasında gerçekleşti. Dolar kuru rekor kırarken sert yükseliş euro kurunda da yaşandı. Euro kuru, Türk Lirası karşısında 5.0759 liraya kadar yükseldi. Bu gelişmelerin ardından Türk Lirası, gelişen ülke para birimleri içerisinde en çok değer kaybeden para birimi oldu. Dolar kuru fiyatı, yeni güne Türk Lirası karşısında tarihinde ilk kez 4,2245 lira seviyesinden başladı. Euro kuru ise aynı dakikalarda 5,0680 liradan işlem görüyor. Uzmanlar ise dış piyasalarda doların güçlenme çabasının sürdüğünü işaret ederken dolar endeksinin 92 puanın üzerinde kalmaya devam etmesinin gelişmekte olan ülke piyasalarını rahatsız ettiğini ifade ettiler. Dolar kurunda geri çekilmelerin sınırlı kalacağı kaydedildi.   Kaynak:milligazete.com

Dün enflasyon rakamları açıklanmadan önce 4,17 lira seviyesinde seyreden dolar kuru, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 4,24 liraya kadar yükselerek tarihi rekor kırdı.

Kur fiyatları dün gün içinde 4,20 lira seviyesinin altının insede piyasaların kapanış saayine yukarı yönlü hareketlenerek rekorunu 4,2446 lira seviyesine kadar yükseldi. Gün içerisinde ise dolar fiyatları genel oalrak 4,19 ila 4,21 lira arasında gerçekleşti.

Dolar kuru rekor kırarken sert yükseliş euro kurunda da yaşandı. Euro kuru, Türk Lirası karşısında 5.0759 liraya kadar yükseldi. Bu gelişmelerin ardından Türk Lirası, gelişen ülke para birimleri içerisinde en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Dolar kuru fiyatı, yeni güne Türk Lirası karşısında tarihinde ilk kez 4,2245 lira seviyesinden başladı. Euro kuru ise aynı dakikalarda 5,0680 liradan işlem görüyor.

Uzmanlar ise dış piyasalarda doların güçlenme çabasının sürdüğünü işaret ederken dolar endeksinin 92 puanın üzerinde kalmaya devam etmesinin gelişmekte olan ülke piyasalarını rahatsız ettiğini ifade ettiler. Dolar kurunda geri çekilmelerin sınırlı kalacağı kaydedildi.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.