yandex

Dolar kuru enflasyonla mücadele programı öncesi düşüşte

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2230+ kez okundu.
 

Dolar kuru enflasyonla mücadele programı öncesi düşüşte

Dolar kuru geçtiğimiz hafta cuma günü 6,20 lira civarında güne başlarken gün içinde ABD tarımdışı istihdam verileri sonrası 6,10 lira seviyesine gerilemiş ve dün güne 6,15 lira üzerinde başlayarak yeni haftanın ilk işlem gününde 6,15 lira civarında dalgalandı. Bugün İstanbul'da saat 13:00'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından enflasyonla mücadele programı açıklanacak. Piyasalar ise bu programı yakında takip ediyor. Dolar kuru bu programdan çıkacak sonuç öncesi güne düşüşle başladı. Kur fiyatı TL karşısınbda 6,10 liranın hemen üzerinde fiyatlanırken saat 10:20 itibarıyla 6,1133 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise 7,0147 lira seviyesinden el değiştiriyor. Piyasalar bugünkü verilerin ardından 12 Ekim Cuma günü İzmir'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'un mahkemesini ve mahkeme kararını da yakın takip ediyor.   Küresel piyasalarda dolar kuru, yüksek seyreden ABD tahvil getirileri, ABD-Çin ticaret savaşı ve Avrupa'daki siyasi çıkmaza ilişkin endişelerle güvenli liman yen karşısında da geriledi. Dolar endeksi geçtiğimiz hafta gördüğü 7 haftalık zirvenin ardından 96.127'ye yakın bir seviyede 95.7 civarında yatay seyrediyor. ABD ile Türkiye arasında siyasi ve ekonomik gerilime neden olan İzmir'de ev hapsinde tutuklu bulunan Amerikalı rahip Brunson 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak ve hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Rahip Brunson davası piyasalarda ABD Türkiye ilişkileri açısından yakından izlenirken bankacılar, dolar kurunun TL karşısında ise iki ülke ilişkilerinin önümüzdeki dönemki seyrine göre her iki yönlü sert hareketler gösterebileceğini belirtiyorlar. 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörü FETÖ ve PKK ile bağlantıları bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan ABD'li rahip Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.   Kaynak:milligazete.com

Dolar kuru geçtiğimiz hafta cuma günü 6,20 lira civarında güne başlarken gün içinde ABD tarımdışı istihdam verileri sonrası 6,10 lira seviyesine gerilemiş ve dün güne 6,15 lira üzerinde başlayarak yeni haftanın ilk işlem gününde 6,15 lira civarında dalgalandı. Bugün İstanbul'da saat 13:00'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından enflasyonla mücadele programı açıklanacak. Piyasalar ise bu programı yakında takip ediyor.

Dolar kuru bu programdan çıkacak sonuç öncesi güne düşüşle başladı. Kur fiyatı TL karşısınbda 6,10 liranın hemen üzerinde fiyatlanırken saat 10:20 itibarıyla 6,1133 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise 7,0147 lira seviyesinden el değiştiriyor.

Piyasalar bugünkü verilerin ardından 12 Ekim Cuma günü İzmir'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'un mahkemesini ve mahkeme kararını da yakın takip ediyor.

 

Küresel piyasalarda dolar kuru, yüksek seyreden ABD tahvil getirileri, ABD-Çin ticaret savaşı ve Avrupa'daki siyasi çıkmaza ilişkin endişelerle güvenli liman yen karşısında da geriledi. Dolar endeksi geçtiğimiz hafta gördüğü 7 haftalık zirvenin ardından 96.127'ye yakın bir seviyede 95.7 civarında yatay seyrediyor.

ABD ile Türkiye arasında siyasi ve ekonomik gerilime neden olan İzmir'de ev hapsinde tutuklu bulunan Amerikalı rahip Brunson 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak ve hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Rahip Brunson davası piyasalarda ABD Türkiye ilişkileri açısından yakından izlenirken bankacılar, dolar kurunun TL karşısında ise iki ülke ilişkilerinin önümüzdeki dönemki seyrine göre her iki yönlü sert hareketler gösterebileceğini belirtiyorlar.

15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörü FETÖ ve PKK ile bağlantıları bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan ABD'li rahip Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.