yandex

Dolar kuru TL karşısında 6,10ʹun altında

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2659+ kez okundu.
 

Dolar kuru TL karşısında 6,10ʹun altında

Dolar kuru, yeni haftaya TL karşısında 6,30 civarında başlayarak yatay seviyede seyretmişti. Dün akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, İzmir'de tutuklu bulunan rahip Brunson ile ilgili New York'ta gazetecilere "Türk yetkililer ile görüşmeler yapılmasını beklediğini söylemesinden" sonra 6,05 liraya kadar inen kur fiyatı yeni güne 10 kuruşluk artışla başlamasının ardından düşüşe geçti ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gazetecilere rahip Brunson ile ilgili olarak "Evet, bu ay serbest bırakılabilir. Geçen ay serbest bırakılmalıydı. Aslında bugün serbest bırakılmalı. Türklerle görüştük. Beklentileri biliyorlar. Rahip Brunson ve Türkiye'de tutuklu bulunan diğer ABD vatandaşlarının tümü serbest bırakılmalı ve bunun hemen yapılması gerekiyor" açıklamasında bulundu. Yaşanan bu siyasi gelişmelerin ardından dolar kuru, TL karşısında bugün tekrar yükselişe geçerek 6,15 lira seviyesinden ilk işleme başlamasının ardından düşüşe geçti.   Dolar kuru, TL karşısında 09:15 itibarı ile 6,07 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 7,14 liradan el değiştiriyor. Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı başta olmak üzere küresel gelişmelerin yanında, içeride bankacılık sektörüne yönelik dün başlatılan mali durum belirleme çalışması da yakından izleniyor.   Kaynak:milligazete.com

Dolar kuru, yeni haftaya TL karşısında 6,30 civarında başlayarak yatay seviyede seyretmişti. Dün akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, İzmir'de tutuklu bulunan rahip Brunson ile ilgili New York'ta gazetecilere "Türk yetkililer ile görüşmeler yapılmasını beklediğini söylemesinden" sonra 6,05 liraya kadar inen kur fiyatı yeni güne 10 kuruşluk artışla başlamasının ardından düşüşe geçti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gazetecilere rahip Brunson ile ilgili olarak "Evet, bu ay serbest bırakılabilir. Geçen ay serbest bırakılmalıydı. Aslında bugün serbest bırakılmalı. Türklerle görüştük. Beklentileri biliyorlar. Rahip Brunson ve Türkiye'de tutuklu bulunan diğer ABD vatandaşlarının tümü serbest bırakılmalı ve bunun hemen yapılması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Yaşanan bu siyasi gelişmelerin ardından dolar kuru, TL karşısında bugün tekrar yükselişe geçerek 6,15 lira seviyesinden ilk işleme başlamasının ardından düşüşe geçti.

 

Dolar kuru, TL karşısında 09:15 itibarı ile 6,07 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 7,14 liradan el değiştiriyor.

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı başta olmak üzere küresel gelişmelerin yanında, içeride bankacılık sektörüne yönelik dün başlatılan mali durum belirleme çalışması da yakından izleniyor.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.