yandex

Dolar kuru, yeni kabine ile yükselişte! İşte dolar fiyatı...

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 3274+ kez okundu.
 

Dolar kuru, yeni kabine ile yükselişte! İşte dolar fiyatı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinesini dün akşam saatlerinde açıkladı. Yeni sistem ile birlikte kabinede ekonomi yönetimi baştan aşağı değişirken, dolar kuru TL akşam saatlerinde 4.75 lira seviyelerine kadar yükseldi. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5,57 lira seviyesinin üzerine çıktı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Türk Lirası'nda yüzde 4'e yakın değer kaybı yaşandı. Dolar kuru yeni kabinenin açıklanması öncesi 4.58 lira seviyesinde hareket ediyordu. Yeni güne baktığımızda ise dolar kuru yeni kabinenin açıklanmasından sonra gördüğü seviyelerden biraz aşağıda seyrediyor. Dolar, TL karşısında şu dakikalarda 4.72 lira seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5.55 liradan işlem görüyor. Yeni kabinede eski ekonomi yönetiminden Mehmet Şimşek, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci ve Lütfi Elvan yer almadı.   Öte yandan Türk Lirası'ndaki değer kaybına da bağlı olarak satıcılı açılacağı belirtiliyor. Uzmanlar açılışta 1.200 - 1.400 puanlık geri çekilme görülebileceğini kaydediyorlar. Dün gün içerisinde 100 binin üzerine çıkan ancak bu seviyelerde tutunamayan Borsa İstanbul 99.252 puandan günü tamamlamıştı.   Kaynak:milligazete.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinesini dün akşam saatlerinde açıkladı. Yeni sistem ile birlikte kabinede ekonomi yönetimi baştan aşağı değişirken, dolar kuru TL akşam saatlerinde 4.75 lira seviyelerine kadar yükseldi. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5,57 lira seviyesinin üzerine çıktı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Türk Lirası'nda yüzde 4'e yakın değer kaybı yaşandı. Dolar kuru yeni kabinenin açıklanması öncesi 4.58 lira seviyesinde hareket ediyordu.

Yeni güne baktığımızda ise dolar kuru yeni kabinenin açıklanmasından sonra gördüğü seviyelerden biraz aşağıda seyrediyor. Dolar, TL karşısında şu dakikalarda 4.72 lira seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5.55 liradan işlem görüyor.

Yeni kabinede eski ekonomi yönetiminden Mehmet Şimşek, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci ve Lütfi Elvan yer almadı.

 

Öte yandan Türk Lirası'ndaki değer kaybına da bağlı olarak satıcılı açılacağı belirtiliyor. Uzmanlar açılışta 1.200 - 1.400 puanlık geri çekilme görülebileceğini kaydediyorlar. Dün gün içerisinde 100 binin üzerine çıkan ancak bu seviyelerde tutunamayan Borsa İstanbul 99.252 puandan günü tamamlamıştı.

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.