yandex

Dolar neden yükseldi? McKinsey anlaşması detayı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2139+ kez okundu.
 

Dolar neden yükseldi? McKinsey anlaşması detayı

Amerikalı şirket McKinsey'e Türkiye'nin ekonomi danışmanlığı verilmesi, ciddi milli güvenlik risklerini de beraberinde getireceği için tartışmalara neden oldu. AKP'ye yakın medyada bile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a bu anlaşmadan dolayı eleştirel yazılar yayınlandı. Doların TL karşısındaki yükselişi durdurulamıyor. Peki, doların yükselişinin McKinsey anlaşması ile bir ilgisi var mı? Bu sorunun cevabını bugünkü yazısında Habertürk yazarı Fatih Altaylı aradı. Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliği yazan Altaylı, dolar kurunun "McKinsey ile yapılan anlaşma iptal edilecek" iddiasının dolaşıma girmesi sonrası yükseldiğini belirtti. Fatih Altaylı, "Benflasyon" başlığıyla yayımlanan yazısında dün dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğe yer verdi. Kurun 6 sınırında seyrettiği sırada 6.20'ye yükseldiğini hatırlatan Altaylı, "Normal bir yükseliş değildi. Ortada somut bir şey yoktu. Sonra anlaşıldı ki, 'birileri' piyasaya bir dedikodu yaymış" dedi.   Altaylı, şöyle devam etti: "McKinsey ile yapılan anlaşma iptal edilecek" dedikodusu. Ve belli ki, bu dedikodu üzerinden vurgun yapılmaya çalışılmış. Bu dedikoduların kaynağını ilgili kurumların bulması lazım. Çünkü tam "Durum stabil hale geldi" denirken böyle bir dedikodu yaymak da Hakkari'de yola patlayıcı döşemek kadar teröristliktir."   Kaynak:milligazete.com

Amerikalı şirket McKinsey'e Türkiye'nin ekonomi danışmanlığı verilmesi, ciddi milli güvenlik risklerini de beraberinde getireceği için tartışmalara neden oldu. AKP'ye yakın medyada bile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a bu anlaşmadan dolayı eleştirel yazılar yayınlandı. Doların TL karşısındaki yükselişi durdurulamıyor. Peki, doların yükselişinin McKinsey anlaşması ile bir ilgisi var mı?

Bu sorunun cevabını bugünkü yazısında Habertürk yazarı Fatih Altaylı aradı. Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliği yazan Altaylı, dolar kurunun "McKinsey ile yapılan anlaşma iptal edilecek" iddiasının dolaşıma girmesi sonrası yükseldiğini belirtti.

Fatih Altaylı, "Benflasyon" başlığıyla yayımlanan yazısında dün dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğe yer verdi. Kurun 6 sınırında seyrettiği sırada 6.20'ye yükseldiğini hatırlatan Altaylı, "Normal bir yükseliş değildi. Ortada somut bir şey yoktu. Sonra anlaşıldı ki, 'birileri' piyasaya bir dedikodu yaymış" dedi.

 

Altaylı, şöyle devam etti:

"McKinsey ile yapılan anlaşma iptal edilecek" dedikodusu. Ve belli ki, bu dedikodu üzerinden vurgun yapılmaya çalışılmış. Bu dedikoduların kaynağını ilgili kurumların bulması lazım. Çünkü tam "Durum stabil hale geldi" denirken böyle bir dedikodu yaymak da Hakkari'de yola patlayıcı döşemek kadar teröristliktir."

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.