yandex

Doların artışı kırtasiyeyi de vurdu! Fiyatlar yüzde 20 zamlandı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2018 - 00:00, Güncelleme: 16.12.2020 - 17:31 2843+ kez okundu.
 

Doların artışı kırtasiyeyi de vurdu! Fiyatlar yüzde 20 zamlandı

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne bağlı Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, dolar kuruna bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde fiyatlara yaklaşık yüzde 20'lik bir zam olduğunu açıkladı. Ateş, okulların açılmasına 15 gün gibi az bir süre kalmasına karşılık, bir öğrencinin normal bir markadan çantası da dahil kırtasiye ürünlerinin en az 250 liraya mâl olduğunu ifade etti. 2018-19 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, velileri alışveriş telaşı sardı. Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, okula başlayacak bir öğrencinin kırtasiye maliyeti ile ilgili, "Velilerimiz, bir öğrencinin normal bir markadan sadece kırtasiye ürünlerini, çantası da dahil olmak üzere 250 liraya alabilirler" dedi. "DOLARA BAĞLI YÜZDE 20 ZAM" Ateş, dolar kuruna bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde yaklaşık yüzde 20'lik zam geldiğini belirtti. Velileri merdiven altı ürünlere karşı uyaran Mehmet Ateş, şöyle konuştu:   "Kırtasiye sektöründe merdiven altı ürünler var. Merdiven altı ürünler, bazı marketlerimizde, sokaklarımızda görülüyor. Kırtasiye ürünleri kimyasal madde olduğu için çocuklarımıza çok büyük zarar verebilir. Velilerimiz, öğrencilerimiz kırtasiye alışverişinde çok dikkatli olmak zorunda. Çünkü çocuğun sağlığı açısından çok önem taşıyor. Kanserojen madde içermeyen kırtasiye ürünleri almaları gerekir. Kırtasiye ürünü deyip geçmeyelim 5- 6 yaşındaki çocuğumuz, bu kırtasiye ürünlerini ağzına, yüzüne sürüyor. Bu tehlikeyle karşı karşıyayız, buna çok dikkat etmek gerekir. Üzerinde C ve EN71 gibi rakamlar yazan ürünler vardır. Bunun anlamı güvenli ürün anlamına gelir ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) damgalı olmalıdır."   Kaynak:milligazete.com

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne bağlı Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, dolar kuruna bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde fiyatlara yaklaşık yüzde 20'lik bir zam olduğunu açıkladı. Ateş, okulların açılmasına 15 gün gibi az bir süre kalmasına karşılık, bir öğrencinin normal bir markadan çantası da dahil kırtasiye ürünlerinin en az 250 liraya mâl olduğunu ifade etti.

2018-19 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, velileri alışveriş telaşı sardı. Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, okula başlayacak bir öğrencinin kırtasiye maliyeti ile ilgili, "Velilerimiz, bir öğrencinin normal bir markadan sadece kırtasiye ürünlerini, çantası da dahil olmak üzere 250 liraya alabilirler" dedi.

"DOLARA BAĞLI YÜZDE 20 ZAM"

Ateş, dolar kuruna bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde yaklaşık yüzde 20'lik zam geldiğini belirtti. Velileri merdiven altı ürünlere karşı uyaran Mehmet Ateş, şöyle konuştu:

 

"Kırtasiye sektöründe merdiven altı ürünler var. Merdiven altı ürünler, bazı marketlerimizde, sokaklarımızda görülüyor. Kırtasiye ürünleri kimyasal madde olduğu için çocuklarımıza çok büyük zarar verebilir. Velilerimiz, öğrencilerimiz kırtasiye alışverişinde çok dikkatli olmak zorunda. Çünkü çocuğun sağlığı açısından çok önem taşıyor. Kanserojen madde içermeyen kırtasiye ürünleri almaları gerekir. Kırtasiye ürünü deyip geçmeyelim 5- 6 yaşındaki çocuğumuz, bu kırtasiye ürünlerini ağzına, yüzüne sürüyor. Bu tehlikeyle karşı karşıyayız, buna çok dikkat etmek gerekir. Üzerinde C ve EN71 gibi rakamlar yazan ürünler vardır. Bunun anlamı güvenli ürün anlamına gelir ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) damgalı olmalıdır."

 

Kaynak:milligazete.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.