yandex

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları başladı

HAYATA DEĞER KATANLAR 17.11.2021 - 10:22, Güncelleme: 17.11.2021 - 10:22 1106+ kez okundu.
 

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara destek vermeyi sürdürüyor. 65 bin liraya kadar olan hibe desteğinde başvrlar 3 Aralık'a kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.ANKARA (İGFA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başvurularının başladığı açıkladı. Kendi işini kurmak isteyen engellilere 65 bin liraya kadar, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimcilere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek. Projelerini sunmak isteyen engelli bireyler www.iskur.gov.tr adresinde "Duyurular" bölümünde yayımlanan başvuru rehberi doğrultusunda başvurularını 3 Aralık’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler ise projelerini aynı tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’ne iletebilecek. Hatırlanacağı gibi, 2014 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri desteklemeye devam eden İŞKUR, bu kapsamda şu ana kadar 3 bin 198 engelli ve 2 bin 315 eski hükümlü vatandaşa 229 milyon TL’yi aşan hibe desteği sağlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara destek vermeyi sürdürüyor. 65 bin liraya kadar olan hibe desteğinde başvrlar 3 Aralık'a kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

ANKARA (İGFA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başvurularının başladığı açıkladı. Kendi işini kurmak isteyen engellilere 65 bin liraya kadar, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek.

Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimcilere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek.

Projelerini sunmak isteyen engelli bireyler www.iskur.gov.tr adresinde "Duyurular" bölümünde yayımlanan başvuru rehberi doğrultusunda başvurularını 3 Aralık’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler ise projelerini aynı tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’ne iletebilecek.

Hatırlanacağı gibi, 2014 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri desteklemeye devam eden İŞKUR, bu kapsamda şu ana kadar 3 bin 198 engelli ve 2 bin 315 eski hükümlü vatandaşa 229 milyon TL’yi aşan hibe desteği sağlamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.