yandex

Eş zamanlı 'güvenli eğitim' denetimi

EĞİTİM 17.12.2021 - 11:42, Güncelleme: 17.12.2021 - 11:42 882+ kez okundu.
 

Eş zamanlı 'güvenli eğitim' denetimi

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı ekipler, ülke genelinde okul servisleri ve personellere yönelik 'güvenli eğitim' uygulaması yaptı.ANKARA (İGFA) - Çocuk ve gençleri başta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak, park-bahçeler ve oyun salonlarını denetlemek, çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı Güvenli Eğitim uygulaması yapıldı. Okul servis araçları ve personelin denetlendiği uygulamada; 12 bin 961 karma ekip ile 43 bin 561 emniyet ve jandarma personel görev aldı. 63 bin 783 okul servis aracının denetlendiği uygulamada; 244 adet Emniyet Kemeri Takmamak, 283 adet Araç Muayenesi Yaptırmamak, 168 adet Okul Servis Araçları Yönetmeliğine Uymamak, 61 adet Fazla Yolcu Taşımak ihlalleri başta olmak üzere diğer ihlallerle birlikte toplamda bin 969 araç ve sürücüsüne cezai işlem yapılarak, idari para cezası uygulandı. Denetimlerde eksikliği tespit edilen 444 okul servis aracı trafikten men edilirken, 12 sürücünün belgesi geri alındı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı ekipler, ülke genelinde okul servisleri ve personellere yönelik 'güvenli eğitim' uygulaması yaptı.

ANKARA (İGFA) - Çocuk ve gençleri başta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak, park-bahçeler ve oyun salonlarını denetlemek, çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı Güvenli Eğitim uygulaması yapıldı.

Okul servis araçları ve personelin denetlendiği uygulamada; 12 bin 961 karma ekip ile 43 bin 561 emniyet ve jandarma personel görev aldı.

63 bin 783 okul servis aracının denetlendiği uygulamada; 244 adet Emniyet Kemeri Takmamak, 283 adet Araç Muayenesi Yaptırmamak, 168 adet Okul Servis Araçları Yönetmeliğine Uymamak, 61 adet Fazla Yolcu Taşımak ihlalleri başta olmak üzere diğer ihlallerle birlikte toplamda bin 969 araç ve sürücüsüne cezai işlem yapılarak, idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde eksikliği tespit edilen 444 okul servis aracı trafikten men edilirken, 12 sürücünün belgesi geri alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.