yandex

Hammadde fiyatlarının yükselişi devam edecek

EKONOMİ 26.11.2021 - 11:32, Güncelleme: 26.11.2021 - 11:32 994+ kez okundu.
 

Hammadde fiyatlarının yükselişi devam edecek

Son dönemdeki gıda fiyatlarındaki artış ve iklim krizi nedeniyle üretimin olumsuz etkilendiğini dile getiren İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, hammadde fiyatları ve tedarik zinciriyle ilgili açıklama yaptı. İZMİR(İGFA)- "Ürünün nihai tüketiciye ulaşana kadar, tedarik zincirinin her halkasında meydana gelen fiyatlardaki artış, esnafımızı isyan noktasına getirdi" diyen İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, Ürün girdi fiyatlarındaki önlenemez artış, pandemiden bu yana gündemimizde ve esnafımızın en temel sorunlarının başında yer alıyor. Hemen hemen hergün ürünlere yapılan zamlar, ay ve yıl bazında değerlendirildiğinde esnafımızın kaldıramayacağı kadar yüksek oranlara tekabül ediyor" dedi. 'NE ESNAF MUTLU, NE TÜKETİCİ' Erişen, "Hammaddede meydana gelen artışların durmadan artması sebebiyle güncellediğimiz fiyat tarifeleri esnafımızın zararını karşılayamıyor. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası olarak, enflasyon karşısında üyelerimizin zor durumda kalmamaları adına her yıl düzenli olarak gevrek ve pide tarifelerini yenilemekteyiz. Bu yıl ilk defa iki kez ürün fiyatlarını arttırdık, ancak gelen hammadde zamları durmadığından yaptığımız fiyat güncellemeleri yetersiz kalıyor. Ürünlerimizde fiyatları arttırsak da hammadde maliyetleri karşısında yapılan zammın anlamı kalmıyor. Kısacası ürünlere yapılan zam karşısında ne esnafımız mutlu oluyor, ne de tüketici" dedi. 

Son dönemdeki gıda fiyatlarındaki artış ve iklim krizi nedeniyle üretimin olumsuz etkilendiğini dile getiren İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, hammadde fiyatları ve tedarik zinciriyle ilgili açıklama yaptı.

İZMİR(İGFA)- "Ürünün nihai tüketiciye ulaşana kadar, tedarik zincirinin her halkasında meydana gelen fiyatlardaki artış, esnafımızı isyan noktasına getirdi" diyen İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, Ürün girdi fiyatlarındaki önlenemez artış, pandemiden bu yana gündemimizde ve esnafımızın en temel sorunlarının başında yer alıyor. Hemen hemen hergün ürünlere yapılan zamlar, ay ve yıl bazında değerlendirildiğinde esnafımızın kaldıramayacağı kadar yüksek oranlara tekabül ediyor" dedi.

'NE ESNAF MUTLU, NE TÜKETİCİ'

Erişen, "Hammaddede meydana gelen artışların durmadan artması sebebiyle güncellediğimiz fiyat tarifeleri esnafımızın zararını karşılayamıyor. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası olarak, enflasyon karşısında üyelerimizin zor durumda kalmamaları adına her yıl düzenli olarak gevrek ve pide tarifelerini yenilemekteyiz. Bu yıl ilk defa iki kez ürün fiyatlarını arttırdık, ancak gelen hammadde zamları durmadığından yaptığımız fiyat güncellemeleri yetersiz kalıyor. Ürünlerimizde fiyatları arttırsak da hammadde maliyetleri karşısında yapılan zammın anlamı kalmıyor. Kısacası ürünlere yapılan zam karşısında ne esnafımız mutlu oluyor, ne de tüketici" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.