yandex

Hüyük'te çıkan yangında ekili alanlar ve saman balyaları yandı

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 03.07.2021 - 18:18, Güncelleme: 03.07.2021 - 18:18 1805+ kez okundu.
 

Hüyük'te çıkan yangında ekili alanlar ve saman balyaları yandı

Hüyük'te çıkan yangında ekili alanlar ve saman balyaları yandı

KONYA (AA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde çıkan yangında, ekili araziler ve saman balyaları yandı.İlçeye bağlı Kıreli Mahallesi'nde, Çavuş Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yol kenarında bulunan ekili arazide henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.Kısa sürede büyüyen yangın, başka tarlalar ile yakındaki bir besihanede bulunan saman balyalarına sıçradı.Yangına ilk müdahaleyi arazi sahibi çiftçiler yaparken, söndürme çalışmalarına itfaiye ve Hüyük Belediyesi'nin iş makineleri katıldı.Kıreli Mahallesi Muhtarı İsmail Parlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangın sonucu farklı kişilere ait 80 dekar ekin ekili alan ile 2 bin civarında saman balyasının zarar gördüğünü söyledi.Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ifade eden Parlar, "Mahallemize ve çiftçilerimize geçmiş olsun dileğinde bulunmak istiyorum. Rabbim bir daha göstermesin. Söndürme çalışmalarına destek veren itfaiyemize, ilçe belediyemize ve herkese teşekkür ediyorum."diye konuştu.
Hüyük'te çıkan yangında ekili alanlar ve saman balyaları yandı

KONYA (AA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde çıkan yangında, ekili araziler ve saman balyaları yandı.

İlçeye bağlı Kıreli Mahallesi'nde, Çavuş Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yol kenarında bulunan ekili arazide henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın, başka tarlalar ile yakındaki bir besihanede bulunan saman balyalarına sıçradı.

Yangına ilk müdahaleyi arazi sahibi çiftçiler yaparken, söndürme çalışmalarına itfaiye ve Hüyük Belediyesi'nin iş makineleri katıldı.

Kıreli Mahallesi Muhtarı İsmail Parlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangın sonucu farklı kişilere ait 80 dekar ekin ekili alan ile 2 bin civarında saman balyasının zarar gördüğünü söyledi.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ifade eden Parlar, "Mahallemize ve çiftçilerimize geçmiş olsun dileğinde bulunmak istiyorum. Rabbim bir daha göstermesin. Söndürme çalışmalarına destek veren itfaiyemize, ilçe belediyemize ve herkese teşekkür ediyorum."diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.