yandex

İDO'dan 15 yıllık Bursa hattının durdurulmasına ilişkin açıklama

DİĞER 19.12.2021 - 11:16, Güncelleme: 19.12.2021 - 11:16 823+ kez okundu.
 

İDO'dan 15 yıllık Bursa hattının durdurulmasına ilişkin açıklama

Bursa'da Mudanya Güzelyalı'dan İstanbul Yenikapı'ya araçlı deniz yolu taşımacılığını 15 yıldır sürdüren İDO, 2022 yılı itibariyle seferlerini durdurma kararı aldı. Şirket, döviz kuru artışı karşısında söz konusu hattın rantabl hale gelmediğini öne sürerek araçsız deniz otobüsü seferlerinin artırılacağını bildirdi.BURSA (İGFA) - Satın aldığı 'Osmangazi' ve 'Orhangazi' adlı hızlı feribotlar ile Bursa'nın Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Bursa Feribot İskelesi'nden İstanbul Yenikapı'ya ilk feribot seferlerine 2007 yılı Nisan ayında başlayan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, hattaki hızlı feribot seferlerini 15 yıl sonra durdurma kararı aldı. Şirket aldığı karar sonrasında internet sitesi üzerinden ileri tarihli yaptığı Bursa-Yenikapı seferlerine ilişkin hızlı feribot bilet satışlarını da durdurdu. İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, toplamda 34 terminalde yılda 11 milyon araç ve 35 milyon yolcuyla hizmet veren büyük bir aile olduklarının altını çizerek, 2020 yılındaki ortaklık yapısındaki değişiklik ile biri yabancı olmak üzere 4 ortaklı yapıdan bir yabancı ve yerli ortağın ayrılması sonucu yüzde 100 yerli olarak iki ortaklı olarak faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını kaydetti. DÖVİZ KURU ARTIŞI ETKİLİ OLDU Özelleştirme bedeli haricinde, her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak’a 44 milyon kira, yaklaşık 45 milyonluk SGK primi ve 100 milyonu aşan diğer tüm vergilerimizle kamuya sağlanan yıllık katkının da azımsanmayacağını belirten İDO, gemilerin bakım ve kiralama süreleri ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir uyuşmazlığın bulunmadığına dikkati çekildi.  Osmangazi ve Orhangazi isimli adlı feribotların 30 Aralık 2021 tarihi itibarıyla seferlerden çekileceğini belirten şirket, döviz kuru artışının getirdiği yakıt ve operasyonel maliyetlerdeki artışın bu iki hızlı feribotla yapılan seferleri sürdürülemez noktaya getirdiği kaydedildi. BUDO'NUN DA VARLIĞI ZORLAŞTIRDI Açıklamada sözkonusu hatta Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait BUDO'nun devlet sübvansiyonu ile rakip olması dolayısıyla da Yenikapı – Bursa hattında sefer yapmanın daha da zorlaştığı vurgusu yapan İDO,  hızlı feribotların kaldırılması sonrasındaki mağduriyetin azaltılması için Mudanya- Yenikapı hattında araçsız yolculara hizmet verecek deniz otobüsü seferlerinin artırıldığı kaydedildi. İDO 2022 YILI GÜNDE 7 SEFER YAPACAK 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Bursa'dan İstanbul'a sadece denizotobüsü seferlerinin gerçekleşeceği Güzelyalı-Yenikapı-Kadıköy-Kabataş hattında İDO; Güzelyalı'dan 07:30, 08:30, 10:30, 14:30, 16:30, 18:00, 20:30 ile İstanbul'a 7 sefer yapacağı, İstanbul Kadıköy'den Yenikapı uğramalı Güzelyalı'ya dönüş seferleri ise saat 07:05, 11:35, 13:35, 14:50, 17:35, 19:35, 20:35 saatlerinde gerçekleştireceğini duyurdu.

Bursa'da Mudanya Güzelyalı'dan İstanbul Yenikapı'ya araçlı deniz yolu taşımacılığını 15 yıldır sürdüren İDO, 2022 yılı itibariyle seferlerini durdurma kararı aldı. Şirket, döviz kuru artışı karşısında söz konusu hattın rantabl hale gelmediğini öne sürerek araçsız deniz otobüsü seferlerinin artırılacağını bildirdi.

BURSA (İGFA) - Satın aldığı 'Osmangazi' ve 'Orhangazi' adlı hızlı feribotlar ile Bursa'nın Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Bursa Feribot İskelesi'nden İstanbul Yenikapı'ya ilk feribot seferlerine 2007 yılı Nisan ayında başlayan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, hattaki hızlı feribot seferlerini 15 yıl sonra durdurma kararı aldı.

Şirket aldığı karar sonrasında internet sitesi üzerinden ileri tarihli yaptığı Bursa-Yenikapı seferlerine ilişkin hızlı feribot bilet satışlarını da durdurdu.

İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, toplamda 34 terminalde yılda 11 milyon araç ve 35 milyon yolcuyla hizmet veren büyük bir aile olduklarının altını çizerek, 2020 yılındaki ortaklık yapısındaki değişiklik ile biri yabancı olmak üzere 4 ortaklı yapıdan bir yabancı ve yerli ortağın ayrılması sonucu yüzde 100 yerli olarak iki ortaklı olarak faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını kaydetti.

DÖVİZ KURU ARTIŞI ETKİLİ OLDU

Özelleştirme bedeli haricinde, her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak’a 44 milyon kira, yaklaşık 45 milyonluk SGK primi ve 100 milyonu aşan diğer tüm vergilerimizle kamuya sağlanan yıllık katkının da azımsanmayacağını belirten İDO, gemilerin bakım ve kiralama süreleri ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir uyuşmazlığın bulunmadığına dikkati çekildi. 

Osmangazi ve Orhangazi isimli adlı feribotların 30 Aralık 2021 tarihi itibarıyla seferlerden çekileceğini belirten şirket, döviz kuru artışının getirdiği yakıt ve operasyonel maliyetlerdeki artışın bu iki hızlı feribotla yapılan seferleri sürdürülemez noktaya getirdiği kaydedildi.

BUDO'NUN DA VARLIĞI ZORLAŞTIRDI

Açıklamada sözkonusu hatta Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait BUDO'nun devlet sübvansiyonu ile rakip olması dolayısıyla da Yenikapı – Bursa hattında sefer yapmanın daha da zorlaştığı vurgusu yapan İDO,  hızlı feribotların kaldırılması sonrasındaki mağduriyetin azaltılması için Mudanya- Yenikapı hattında araçsız yolculara hizmet verecek deniz otobüsü seferlerinin artırıldığı kaydedildi.

İDO 2022 YILI GÜNDE 7 SEFER YAPACAK

1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Bursa'dan İstanbul'a sadece denizotobüsü seferlerinin gerçekleşeceği Güzelyalı-Yenikapı-Kadıköy-Kabataş hattında İDO; Güzelyalı'dan 07:30, 08:30, 10:30, 14:30, 16:30, 18:00, 20:30 ile İstanbul'a 7 sefer yapacağı, İstanbul Kadıköy'den Yenikapı uğramalı Güzelyalı'ya dönüş seferleri ise saat 07:05, 11:35, 13:35, 14:50, 17:35, 19:35, 20:35 saatlerinde gerçekleştireceğini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.