yandex

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri belli oldu!

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 09.06.2021 - 20:45, Güncelleme: 09.06.2021 - 20:45 1905+ kez okundu.
 

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri belli oldu!

Economist Intelligence Unit, dünyanın en yaşanabilir şehrini 'Auckland' seçti.

Economist Intelligence Unit (EIU), dünyanın en yaşanabilir şehrini Yeni Zelanda'nın kuzey adasında yer alan Auckland seçti. İstikrar, altyapı, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlere dikkat edilerek hazırlanan listede 140 şehir yer aldı.  Ekonomik faaliyet yoğunluğu sebebiyle koronavirüs salgını döneminde de başarılı bir süreç geçiren Auckland'ı Japonya’dan Osaka, Avustralya’dan Adelaide, Yeni Zelanda’dan Wellington ve Japonya’nın başkenti Tokyo izledi. 2021 yılında dünyanın en yaşanabilir 10 şehri sırasıyla Auckland, Osaka, Adelaide, Wellington, Tokyo, Perth, Zürih, Cenevre, Melbourne, Brisbane olarak belirlendi.   Avrupa Şehirleri Geriledi Listede Avrupa şehirlerinin gerilediği; Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda şehirlerinin ise yükseldiği görüldü. Raporda, “Auckland, Covid-19 pandemisindeki başarılı yaklaşımı sayesinde sıralamada zirveye yükseldi. Avrupa şehirleri bu yılki listede özellikle kötü performans gösterdi. Sıralamadaki en büyük 10 düşüşün 8’i Avrupa şehirlerinden” ifadelerine yer verildi. Dünyanın en az yaşanabilir 10 şehri ise Şam ( Suriye), Lagos (Nijerya), Port Moresby (Papua Yeni Gine), Dhaka (Bangladeş), Cezayir (Cezayir), Trablus (Libya), Karaçi, ( Pakistan) Harare (Zimbabve) Douala (Kamerun), Karakas (Venezuela) oldu.
Economist Intelligence Unit, dünyanın en yaşanabilir şehrini 'Auckland' seçti.

Economist Intelligence Unit (EIU), dünyanın en yaşanabilir şehrini Yeni Zelanda'nın kuzey adasında yer alan Auckland seçti. İstikrar, altyapı, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlere dikkat edilerek hazırlanan listede 140 şehir yer aldı. 

Ekonomik faaliyet yoğunluğu sebebiyle koronavirüs salgını döneminde de başarılı bir süreç geçiren Auckland'ı Japonya’dan Osaka, Avustralya’dan Adelaide, Yeni Zelanda’dan Wellington ve Japonya’nın başkenti Tokyo izledi.

2021 yılında dünyanın en yaşanabilir 10 şehri sırasıyla Auckland, Osaka, Adelaide, Wellington, Tokyo, Perth, Zürih, Cenevre, Melbourne, Brisbane olarak belirlendi.

 

Avrupa Şehirleri Geriledi

Listede Avrupa şehirlerinin gerilediği; Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda şehirlerinin ise yükseldiği görüldü. Raporda, “Auckland, Covid-19 pandemisindeki başarılı yaklaşımı sayesinde sıralamada zirveye yükseldi. Avrupa şehirleri bu yılki listede özellikle kötü performans gösterdi. Sıralamadaki en büyük 10 düşüşün 8’i Avrupa şehirlerinden” ifadelerine yer verildi.

Dünyanın en az yaşanabilir 10 şehri ise Şam ( Suriye), Lagos (Nijerya), Port Moresby (Papua Yeni Gine), Dhaka (Bangladeş), Cezayir (Cezayir), Trablus (Libya), Karaçi, ( Pakistan) Harare (Zimbabve) Douala (Kamerun), Karakas (Venezuela) oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.