yandex

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Beyşehirli çiftçilere makine desteği

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 06.11.2021 - 14:25, Güncelleme: 06.11.2021 - 14:04 1015+ kez okundu.
 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Beyşehirli çiftçilere makine desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Beyşehirli çiftçilere makine desteği

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehirli çiftçilere taş toplama ve toprak üzeri toz kükürt atma makineleri desteğinde bulundu.Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından temin edilen taş toplama makinesi ile 1'i manuel, diğeri fanlı olmak üzere iki toz kükürt atma makinesi, ilçedeki çiftçilerin hizmetinde kullanılmak üzere Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’na teslim edildi.Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, teslimatın yapılmasının ardından oda önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe çiftçisini desteklemek amacıyla hibe edilen ekipmanlardan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve emeği geçenlere teşekkür etti.Beyşehir bölgesindeki tarım alanlarının yüzde 60-65 oranında taşlı arazi yapısına sahip olduğuna dikkati çeken ve odada daha önce kullandıkları taş toplama makinesinin ömrünü tamamladığını dile getiren Ağralı, şöyle konuştu:"Çiftçilerimizin daha kaliteli ve ekonomik üretim yapabilmeleri için taş toplama makinelerinin bizler için önemi çok büyük. Bu makine, yüzeysel taşları yaklaşık 20 santimetre alttan toplayarak faaliyet gösteriyor ve çiftçilerimizin artık olmazsa olmazlarından bir tanesi haline geldi. Taş toplama makinesi ile birlikte odamıza hibe edilen diğer 2 adet kükürt atma makinesi de, kullanımına başlanmasıyla birlikte hem maliyetleri önemli ölçüde düşürürken, toprağın işlenir akışını daha da güçlendirecek." dedi.AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin de çiftçilerin yanında olmak adına bu makinelerin Beyşehir'deki çiftçilere önemli kazanım sağlayacağını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Beyşehirli çiftçilere makine desteği

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehirli çiftçilere taş toplama ve toprak üzeri toz kükürt atma makineleri desteğinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından temin edilen taş toplama makinesi ile 1'i manuel, diğeri fanlı olmak üzere iki toz kükürt atma makinesi, ilçedeki çiftçilerin hizmetinde kullanılmak üzere Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’na teslim edildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, teslimatın yapılmasının ardından oda önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe çiftçisini desteklemek amacıyla hibe edilen ekipmanlardan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Beyşehir bölgesindeki tarım alanlarının yüzde 60-65 oranında taşlı arazi yapısına sahip olduğuna dikkati çeken ve odada daha önce kullandıkları taş toplama makinesinin ömrünü tamamladığını dile getiren Ağralı, şöyle konuştu:

"Çiftçilerimizin daha kaliteli ve ekonomik üretim yapabilmeleri için taş toplama makinelerinin bizler için önemi çok büyük. Bu makine, yüzeysel taşları yaklaşık 20 santimetre alttan toplayarak faaliyet gösteriyor ve çiftçilerimizin artık olmazsa olmazlarından bir tanesi haline geldi. Taş toplama makinesi ile birlikte odamıza hibe edilen diğer 2 adet kükürt atma makinesi de, kullanımına başlanmasıyla birlikte hem maliyetleri önemli ölçüde düşürürken, toprağın işlenir akışını daha da güçlendirecek." dedi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin de çiftçilerin yanında olmak adına bu makinelerin Beyşehir'deki çiftçilere önemli kazanım sağlayacağını ifade etti.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.