yandex

Belçika’da sahte COVID belgesi veren doktora suçüstü!

DÜNYA 25.11.2021 - 15:09, Güncelleme: 25.11.2021 - 15:09 1202+ kez okundu.
 

Belçika’da sahte COVID belgesi veren doktora suçüstü!

Belçika’da 2 binden fazla sahte aşılama belgesi düzenleyen doktor, Wallone bölgesinde skandala imza attı. Sahte COVID-19 belgesi veren doktora suçüstü yapıldı.Gizem Yavuz (BELÇİKA İGFA) - Belçika’nın Wallone Bölgesi'nde Sağlık Bakanı Christie Morreale, bir doktor tarafından yapılan çok sayıda sahte aşılama aldatmacasının ortaya  çıkarılmasını basınla paylaştı. Yaşanılan skandala ilişkin yapılan açıklamada, sahtekarlığın, doktorun aşılama kod yazılımına erişimi ile mümkün olduğu kaydedildi. SAHTE BELGELER BELİRLENİYOR Belçika Wallone Sağlık Bakanı Christie Morreale, Belçika’da bugüne kadar sağlık sektöründe en büyük evrak sahtekarlığını ortaya çıkardıklarını söyledi. "Maalesef aşı karşıtlarının taleplerini paraya dönüştürme girişimi var" diyen Bakan Morreale, "Tespitlerimize göre, ilgili doktor 2 bin kişiye sahte evrak tanzim etmiş ve bunları sağlık sistemine kayıt etmeyi başarmıştır. Sahte güvenli COVID belgeleri ile 48 saat geçerli PCR testi yaptırarak negatif sonuç alanların bir bölümünü tespit ederek takibe aldık. Bu belgelerin 15 Ekim’den bu yana kullanımda olduğu açık ve net görünüyor. Bu belgelerin 200 Euro civarında olduğu belirlendi. Bu sahte belgeler ancak QR kodunun ciddi incelenmesiyle ortaya çıkabiliyor. Bu vesileyle evrak kontrollerinin sık ve ciddi yapılması zorunlu hale geliyor" diye  konuştu. Günlük vaka sayısının 15 bini geçtiği Belçika'da can kaybının da 20 ile 30 arasında seyrettiğini anımsatan Bakan Morreale, uzaktan çalışmaların devam etmesi gerektiğini ve maske, mesafe, hijyen kuralına uyulmasını istedi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü ülkede, doktor ve bu doktordan sahte aşılama belgesi alanlarla ilgili hapis ve para cezalarının beklediği kaydedildi.  

Belçika’da 2 binden fazla sahte aşılama belgesi düzenleyen doktor, Wallone bölgesinde skandala imza attı. Sahte COVID-19 belgesi veren doktora suçüstü yapıldı.

Gizem Yavuz (BELÇİKA İGFA) - Belçika’nın Wallone Bölgesi'nde Sağlık Bakanı Christie Morreale, bir doktor tarafından yapılan çok sayıda sahte aşılama aldatmacasının ortaya  çıkarılmasını basınla paylaştı.

Yaşanılan skandala ilişkin yapılan açıklamada, sahtekarlığın, doktorun aşılama kod yazılımına erişimi ile mümkün olduğu kaydedildi.

SAHTE BELGELER BELİRLENİYOR

Belçika Wallone Sağlık Bakanı Christie Morreale, Belçika’da bugüne kadar sağlık sektöründe en büyük evrak sahtekarlığını ortaya çıkardıklarını söyledi. "Maalesef aşı karşıtlarının taleplerini paraya dönüştürme girişimi var" diyen Bakan Morreale, "Tespitlerimize göre, ilgili doktor 2 bin kişiye sahte evrak tanzim etmiş ve bunları sağlık sistemine kayıt etmeyi başarmıştır. Sahte güvenli COVID belgeleri ile 48 saat geçerli PCR testi yaptırarak negatif sonuç alanların bir bölümünü tespit ederek takibe aldık. Bu belgelerin 15 Ekim’den bu yana kullanımda olduğu açık ve net görünüyor. Bu belgelerin 200 Euro civarında olduğu belirlendi. Bu sahte belgeler ancak QR kodunun ciddi incelenmesiyle ortaya çıkabiliyor. Bu vesileyle evrak kontrollerinin sık ve ciddi yapılması zorunlu hale geliyor" diye  konuştu.

Günlük vaka sayısının 15 bini geçtiği Belçika'da can kaybının da 20 ile 30 arasında seyrettiğini anımsatan Bakan Morreale, uzaktan çalışmaların devam etmesi gerektiğini ve maske, mesafe, hijyen kuralına uyulmasını istedi.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü ülkede, doktor ve bu doktordan sahte aşılama belgesi alanlarla ilgili hapis ve para cezalarının beklediği kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.