yandex

İsrail'den yeni bir istismar!

DÜNYA (MG) - Milli Gazete | 24.02.2021 - 17:40, Güncelleme: 24.02.2021 - 17:40 3205+ kez okundu.
 

İsrail'den yeni bir istismar!

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN, Kovid-19 aşılarının İsrail tarafından kötü emelleri için kullandığını iddia etti. Peki İsrail aşı vereceği ülkelerden ne talep ediyor?

İsrail, Kovid-19 aşısını bir diplomasi aracı olarak kullanıyor. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'a göre Honduras ve Çekya, İsrail'den alacakları aşı karşılığında büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacak.  Habere göre, İsrail'den aşı alan Guatemala, 2018'de büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştı. Çekya ve Honduras da aşı karşılığında aynı adımı atmaya niyetli. İsrail, geçen aydan bu yana kullanılmayan sınırlı miktarda aşı biriktiğini açıklamıştı. O aşıları almak için ilk başvuran ülke Honduras oldu. İsrail medyasının iddiasına göre, yakın zamanda İsrail'den 5 bin Kovid-19 aşısı alacak Honduras, aşı karşılığında büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü verdi. Haberde yer alan iddiaya göre, Çekya da yakın zamanda büyükelçiliğini, Kudüs'e taşıyacak. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise Başbakan Netanyahu'nun böyle bir adım atmasını gayrimeşru olarak niteledi.   Twitter hesabından yaptığı açıklama yapan Gantz, "Gerçek şu ki Netanyahu, İsrail vatandaşlarının ödediği vergilerle alınan aşılar üzerinden hesapsız bir ticaret yapıyor belli ki kendisi bir devleti değil, bir krallığı yönettiğini sanıyor" ifadelerini kullandı. New York Times, İsrail'in Suriye'de tutuklu bulunan İsrailli tutukluları, Rus yapımı Corona 19 aşısını gizlice satın alma karşılığında uzun süredir düşman olan Suriye'ye iade ettiğini bildirdi.
İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN, Kovid-19 aşılarının İsrail tarafından kötü emelleri için kullandığını iddia etti. Peki İsrail aşı vereceği ülkelerden ne talep ediyor?

İsrailKovid-19 etiketli tüm içerik için tıklayınız">Kovid-19 aşısını bir diplomasi aracı olarak kullanıyor. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'a göre Honduras ve Çekya, İsrail'den alacakları aşı karşılığında büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacak. 

Habere göre, İsrail'den aşı alan Guatemala, 2018'de büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştı. Çekya ve Honduras da aşı karşılığında aynı adımı atmaya niyetli.

İsrail, geçen aydan bu yana kullanılmayan sınırlı miktarda aşı biriktiğini açıklamıştı. O aşıları almak için ilk başvuran ülke Honduras oldu. İsrail medyasının iddiasına göre, yakın zamanda İsrail'den 5 bin Kovid-19 aşısı alacak Honduras, aşı karşılığında büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü verdi. Haberde yer alan iddiaya göre, Çekya da yakın zamanda büyükelçiliğini, Kudüs'e taşıyacak.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise Başbakan Netanyahu'nun böyle bir adım atmasını gayrimeşru olarak niteledi.
 

Twitter hesabından yaptığı açıklama yapan Gantz, "Gerçek şu ki Netanyahu, İsrail vatandaşlarının ödediği vergilerle alınan aşılar üzerinden hesapsız bir ticaret yapıyor belli ki kendisi bir devleti değil, bir krallığı yönettiğini sanıyor" ifadelerini kullandı.

New York Times, İsrail'in Suriye etiketli tüm içerik için tıklayınız">Suriye'de tutuklu bulunan İsrailli tutukluları, Rus yapımı Corona 19 aşısını gizlice satın alma karşılığında uzun süredir düşman olan Suriye'ye iade ettiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.