yandex

‘İstiklal Yolu’ Kırklareli’ne uzandı

DİĞER 23.12.2021 - 12:52, Güncelleme: 23.12.2021 - 12:52 1151+ kez okundu.
 

‘İstiklal Yolu’ Kırklareli’ne uzandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı anısına hazırlanan ‘İstiklal Yolu Mehmet Akif’ adlı oyun, Bursa’nın ilçelerinin ardından turne kapsamında Kırklarelili tiyatroseverler ile buluştu.BURSA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da ‘İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı anısına’ tam 100 yıldır Türk milletini gururlandıran marşın yazılış öyküsünü sahneye taşımaya devam ediyor. Yönetmenliğini Kutlay Akbal, yönetmen yardımcılığını Sergen Bölük ve müziklerini Ömer Göktepeliler’in yaptığı İstiklal Yolu Mehmet Akif adlı oyun, ilçelerde de izleyici ile buluşuyor. Suat Onur Çalık, Aykan Yılmaz, Günay Yunus Güney, Mehmet Eren Topçak, Faruk Oğur, Behlül Seçkin Kaymaz, Osman Murat Erten, Serdar Soyer, Uğur Serener ve Volkan Yıldız’ın rol aldığı oyun; Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi’nin ardından Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde de izleyici karşısına çıktı. Bir milletin yeniden doğuşunun simgesi İstiklal Marşı’nın yazılma öyküsünün anlatıldığı oyun, iki gün boyunca yoğun katılımla izlendi. Duygusal anlar yaşayan tiyatroseverler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Oyunu beğeniyle izleyen ve aralıklarla duygulanan Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, gösterdikleri performans nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibine teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı anısına hazırlanan ‘İstiklal Yolu Mehmet Akif’ adlı oyun, Bursa’nın ilçelerinin ardından turne kapsamında Kırklarelili tiyatroseverler ile buluştu.

BURSA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da ‘İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı anısına’ tam 100 yıldır Türk milletini gururlandıran marşın yazılış öyküsünü sahneye taşımaya devam ediyor. Yönetmenliğini Kutlay Akbal, yönetmen yardımcılığını Sergen Bölük ve müziklerini Ömer Göktepeliler’in yaptığı İstiklal Yolu Mehmet Akif adlı oyun, ilçelerde de izleyici ile buluşuyor.

Suat Onur Çalık, Aykan Yılmaz, Günay Yunus Güney, Mehmet Eren Topçak, Faruk Oğur, Behlül Seçkin Kaymaz, Osman Murat Erten, Serdar Soyer, Uğur Serener ve Volkan Yıldız’ın rol aldığı oyun; Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi’nin ardından Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde de izleyici karşısına çıktı.

Bir milletin yeniden doğuşunun simgesi İstiklal Marşı’nın yazılma öyküsünün anlatıldığı oyun, iki gün boyunca yoğun katılımla izlendi. Duygusal anlar yaşayan tiyatroseverler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Oyunu beğeniyle izleyen ve aralıklarla duygulanan Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, gösterdikleri performans nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.