yandex

İYİ Parti Kayseri'den 'ortak akıl' mesajı

SİYASET 26.12.2021 - 15:14, Güncelleme: 26.12.2021 - 15:14 995+ kez okundu.
 

İYİ Parti Kayseri'den 'ortak akıl' mesajı

İYİ Parti Kayseri Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, yapmış olduğu açıklamada esnafın, vatandaşın sorunlarına değinerek, çözüm üretmenin yolunun ortak akıldan geçtiğini, özellikle dar gelirli vatandaşın kiloyla meyve sebze almaktan taneyle aldığı, kasaptan kiloyla et almak yerine gramla et alabildiğine değindi. Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) İYİ Parti Kayseri Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, esnaf ziyaretlerine devam ettiklerini söylerken, "Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullar fazlasıyla ve misliyle Bünyan esnafımızın ve halkımızın üzerinde hissediliyor. Bünyan esnaflarımızı gezerken, bir esnafımız şu ifadeleri kullandı; ‘Ben dükkânımdaki ısınmak için sobayı yakarken dahi artık 40 defa düşünmeye başladım. Çünkü sobaya koyduğum kömürün maliyetini karşılayabilecek kadar dahi gün içerisinde kar edemiyorum’ dedi. Bir başka esnafımız ‘Artık toptancımızdan malzeme alamıyoruz, vadeli alabildiğimiz malzemeyi artık günlük değişen fiyatlardan dolayı toptancımız artık vadeli veremez duruma geldi.’ dedi. Başka bir esnafımız yeminle söyledi ‘Bir haftadır bir paket dahi çay satamadım, büyük marketlerin zincir marketlerin altında eziliyoruz’ diyerek sitem ediyor” ifadelerini kullandı. Vatandaşın artık adetle meyve, kasaptan gramla et aldığını söyleyen Erhan Özhan, “Biz satarken kar edemiyoruz, vatandaş da alırken gücü yetmez duruma geldi. Fırını esnafımız artan un fiyatlarından dolayı maliyetlerin artmasından dolayı bir ekmeğe giren 18 kalem maliyetten şikâyet ediyor. Süt ineği besleyen besici sütünü satarken zarar eder duruma geldi. Sütü alacak da bu fiyatlardan süt alacak durumu yok. Et üreticisi besici kestirdiği hayvanından zarar eder duruma geldi. Vatandaşın da et alacak gücü kalmadı. Bu ekonomik koşullarda esnafımız artık dükkânın da sermaye tutamıyor, küçük işletme sahibi bakkal marketlerin raflarında azalan biten ürünlerin yerine yenisini koyamaz durama geldi” dedi. ÇÖZÜM ÜRETMENİN YOLU ORTAK AKILDAN GEÇİYOR İYİ Partili Erhan Özhan, “Bünyan’da iş sahası yok, yapılan devlet yatırımları Bünyan ekonomisine doğrudan bir ekonomik katkı sunamaz vaziyette. Bu konuda yerel yöneticileri, siyasileri, sivil toplum kuruluşların, odaların, STK’ların, derneklerin bütünüyle A partisi B partisi C partisi demeksizin bir masa etrafında toplanıp sorunlara ortak çözümler üretmesinin zamanı geldi geçiyor. Bünyan’ımız özelinde söylüyoruz ama söylemlerimiz tüm ülkemizin bir yansımasıdır. Çözüm üretmenin yolu ortak akıldan geçiyor, ortak aklı işletelim, esnafımızı vatandaşımızı dinleyip çözümü birlikte bulalım.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, yapmış olduğu açıklamada esnafın, vatandaşın sorunlarına değinerek, çözüm üretmenin yolunun ortak akıldan geçtiğini, özellikle dar gelirli vatandaşın kiloyla meyve sebze almaktan taneyle aldığı, kasaptan kiloyla et almak yerine gramla et alabildiğine değindi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
İYİ Parti Kayseri Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, esnaf ziyaretlerine devam ettiklerini söylerken, "Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullar fazlasıyla ve misliyle Bünyan esnafımızın ve halkımızın üzerinde hissediliyor. Bünyan esnaflarımızı gezerken, bir esnafımız şu ifadeleri kullandı; ‘Ben dükkânımdaki ısınmak için sobayı yakarken dahi artık 40 defa düşünmeye başladım. Çünkü sobaya koyduğum kömürün maliyetini karşılayabilecek kadar dahi gün içerisinde kar edemiyorum’ dedi. Bir başka esnafımız ‘Artık toptancımızdan malzeme alamıyoruz, vadeli alabildiğimiz malzemeyi artık günlük değişen fiyatlardan dolayı toptancımız artık vadeli veremez duruma geldi.’ dedi. Başka bir esnafımız yeminle söyledi ‘Bir haftadır bir paket dahi çay satamadım, büyük marketlerin zincir marketlerin altında eziliyoruz’ diyerek sitem ediyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın artık adetle meyve, kasaptan gramla et aldığını söyleyen Erhan Özhan, “Biz satarken kar edemiyoruz, vatandaş da alırken gücü yetmez duruma geldi. Fırını esnafımız artan un fiyatlarından dolayı maliyetlerin artmasından dolayı bir ekmeğe giren 18 kalem maliyetten şikâyet ediyor. Süt ineği besleyen besici sütünü satarken zarar eder duruma geldi. Sütü alacak da bu fiyatlardan süt alacak durumu yok. Et üreticisi besici kestirdiği hayvanından zarar eder duruma geldi. Vatandaşın da et alacak gücü kalmadı. Bu ekonomik koşullarda esnafımız artık dükkânın da sermaye tutamıyor, küçük işletme sahibi bakkal marketlerin raflarında azalan biten ürünlerin yerine yenisini koyamaz durama geldi” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETMENİN YOLU ORTAK AKILDAN GEÇİYOR

İYİ Partili Erhan Özhan, “Bünyan’da iş sahası yok, yapılan devlet yatırımları Bünyan ekonomisine doğrudan bir ekonomik katkı sunamaz vaziyette. Bu konuda yerel yöneticileri, siyasileri, sivil toplum kuruluşların, odaların, STK’ların, derneklerin bütünüyle A partisi B partisi C partisi demeksizin bir masa etrafında toplanıp sorunlara ortak çözümler üretmesinin zamanı geldi geçiyor. Bünyan’ımız özelinde söylüyoruz ama söylemlerimiz tüm ülkemizin bir yansımasıdır. Çözüm üretmenin yolu ortak akıldan geçiyor, ortak aklı işletelim, esnafımızı vatandaşımızı dinleyip çözümü birlikte bulalım.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.