yandex

Kabine yarın toplanıyor

GÜNDEM 15.08.2021 - 18:08, Güncelleme: 15.08.2021 - 18:08 2136+ kez okundu.
 

Kabine yarın toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddesi, salgın ve yeni önlemler olacak. Kapalı mekanlara aşı olmayanların girişlerinin engellenmesi gibi önlemlerin masaya yatırılması bekleniyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yüz yüze eğitime ilişkin bir sunum yapacak. Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın bir kez daha salgın gündemiyle toplanıyor.  Toplantıda son dönemde artan yeni vaka ve can kaybı sayıları ele alınacak, aşılama süreci değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Vaka sayılarının kontrol altında tutulması için özellikle kapalı ve kalabalık mekanlara aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi gibi önlemlerin masaya yatırılması bekleniyor. YÜZ YÜZE EĞİTİM  Toplantıda, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de bir sunum yapacak. Özer, 6 Eylül'de yüzyüze eğitim için kapılarını açacak okullarda alınacak önlemler hakkında bilgi verecek. Bu çerçevede öğretmenler ve okullarda görev yapan diğer personelle öğrenci velilerinin aşılarının tamamlanması ya da düzenli PCR testi sonucu ibraz etmelerine dönük uygulamanın başlatılması ele alınacak. ''İKNA OLURSAK, HAYIRLI OLSUN DERİZ'' Cumhurbaşkanı Erdoğan okullarda yüz yüze eğitime geçişle ilgili ayrıntıların bu tarihte gerçekleştirilecek kabine toplantısında değerlendirileceğini de duyurdu ve şu sözleri söyledi: "Kabine toplantısında yeni Milli Eğitim Bakanımız bize sunumunu yapacak, bu da o konular arasında yer alıyor. Temennimiz yüz yüze eğitime geçebilmek. Bu konuyla ilgili Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz." Toplantıda Güney illerine etkisi altına alan orman yangınları ve Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketleri de kapsamlı şekilde değerlendirilecek.Kastamonu Sinop ve Bartın'daki selin ardından hem bölgeye dönük yardımlar hem de ağır hasar gören bölgelerin yeniden imarına dönük atılacak adımlar, toplantının gündem başlıkları arasında olacak.Afganistan'daki son gelişmeler başta olmak üzere, dış politika da kabinenin gündeminde olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddesi, salgın ve yeni önlemler olacak. Kapalı mekanlara aşı olmayanların girişlerinin engellenmesi gibi önlemlerin masaya yatırılması bekleniyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yüz yüze eğitime ilişkin bir sunum yapacak.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın bir kez daha salgın gündemiyle toplanıyor.  Toplantıda son dönemde artan yeni vaka ve can kaybı sayıları ele alınacak, aşılama süreci değerlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Vaka sayılarının kontrol altında tutulması için özellikle kapalı ve kalabalık mekanlara aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi gibi önlemlerin masaya yatırılması bekleniyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 

Toplantıda, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de bir sunum yapacak. Özer, 6 Eylül'de yüzyüze eğitim için kapılarını açacak okullarda alınacak önlemler hakkında bilgi verecek. Bu çerçevede öğretmenler ve okullarda görev yapan diğer personelle öğrenci velilerinin aşılarının tamamlanması ya da düzenli PCR testi sonucu ibraz etmelerine dönük uygulamanın başlatılması ele alınacak.

''İKNA OLURSAK, HAYIRLI OLSUN DERİZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan okullarda yüz yüze eğitime geçişle ilgili ayrıntıların bu tarihte gerçekleştirilecek kabine toplantısında değerlendirileceğini de duyurdu ve şu sözleri söyledi: "Kabine toplantısında yeni Milli Eğitim Bakanımız bize sunumunu yapacak, bu da o konular arasında yer alıyor. Temennimiz yüz yüze eğitime geçebilmek. Bu konuyla ilgili Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz."

Toplantıda Güney illerine etkisi altına alan orman yangınları ve Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketleri de kapsamlı şekilde değerlendirilecek.

Kastamonu Sinop ve Bartın'daki selin ardından hem bölgeye dönük yardımlar hem de ağır hasar gören bölgelerin yeniden imarına dönük atılacak adımlar, toplantının gündem başlıkları arasında olacak.

Afganistan'daki son gelişmeler başta olmak üzere, dış politika da kabinenin gündeminde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.