yandex

Karaduman, Koca'ya sordu: 100 bin Sağlık Yönetimi mezunu ne olacak?

SİYASET (MG) - Milli Gazete | 03.02.2021 - 13:49, Güncelleme: 03.02.2021 - 13:49 2950+ kez okundu.
 

Karaduman, Koca'ya sordu: 100 bin Sağlık Yönetimi mezunu ne olacak?

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Ocak ayı Divan Toplantısı’na katıldı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, 100 bin Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atama sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, sayıları yaklaşık 100 bin olan Sağlık Yönetimi Bölümü’nde meslek tanımının olmasının nedenini sordu. İSTİHDAM EDİLMEYİ BEKLİYORLAR Abdulkadir Karaduman, Sağlık Yönetim Bölümü mezunlarının mağduriyet yaşadığını belirterek, “Sayıları yaklaşık 100 bin olan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının meslek tanımı olmamakla birlikte atama cetvelinde de bu bölüm mezunlarına yer verilmemektedir. 55 yılı aşkın bir süredir mezun veren sağlık yönetimi bölümünden mezun olanlar istihdam edilmeyi bekliyor.” ifadelerini kullandı.   TOPLAM MEZUN SAYISI ORANI NEDİR? Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle 5 soru yönelten Karaduman, şunları kaydetti: “Bakanlığınız bünyesinde çalışan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir? Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için Bakanlığınızca yapılmış bir meslek tanımı var mıdır? Bu bölüm için belirlenmiş bir meslek tanımı yoksa bunun sebebi nedir? Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atama cetveline dâhil edilmeme sebebi nedir? 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır? Sağlık sisteminin yönetim ve koordinasyon kademesinde çalıştırılan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının aynı kademede çalıştırılan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir?”
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Ocak ayı Divan Toplantısı’na katıldı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, 100 bin Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atama sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, sayıları yaklaşık 100 bin olan Sağlık Yönetimi Bölümü’nde meslek tanımının olmasının nedenini sordu.

İSTİHDAM EDİLMEYİ BEKLİYORLAR

Abdulkadir Karaduman, Sağlık Yönetim Bölümü mezunlarının mağduriyet yaşadığını belirterek, “Sayıları yaklaşık 100 bin olan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının meslek tanımı olmamakla birlikte atama cetvelinde de bu bölüm mezunlarına yer verilmemektedir. 55 yılı aşkın bir süredir mezun veren sağlık yönetimi bölümünden mezun olanlar istihdam edilmeyi bekliyor.” ifadelerini kullandı.
 

TOPLAM MEZUN SAYISI ORANI NEDİR?

Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle 5 soru yönelten Karaduman, şunları kaydetti:

“Bakanlığınız bünyesinde çalışan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir? Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için Bakanlığınızca yapılmış bir meslek tanımı var mıdır? Bu bölüm için belirlenmiş bir meslek tanımı yoksa bunun sebebi nedir? Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atama cetveline dâhil edilmeme sebebi nedir? 2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır? Sağlık sisteminin yönetim ve koordinasyon kademesinde çalıştırılan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının aynı kademede çalıştırılan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir?”

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.