yandex

Kayseri'den tarih fışkırıyor

KÜLTÜR 08.11.2021 - 10:59, Güncelleme: 08.11.2021 - 10:59 1015+ kez okundu.
 

Kayseri'den tarih fışkırıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş’ı makamında kabul etti. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’de tarih fışkırıyor, Büyükşehir Belediyesi tarihine ve kültürüne sahip çıkıyor” derken, Prof. Dr. Baş da kazı çalışmalarında çok önemli buluntular ile karşılaştıklarını ifade etti. KAYSERİ (İGFA) - Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi destekleriyle devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’miz, Sivas’ımız, Konya’mız Selçuklu’nun önemli merkezlerinden. O açıdan Kayseri geçmiş tarihine baktığımızda Selçuklu yatırımları, Selçuklu eserleri bağlamında en zengin illerinden birisi olarak değerlendirilebilir” dedi. Alâeddin Keykubad dönemine ait olan saray ile ilgili kazı çalışmalarının yapıldığını ifade eden Büyükkılıç, “Belediyemiz ve Şeker Fabrikamız hem kolaylık hem de destekleri sağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sonrasında kazı çalışmalarının 12 aya çıkması yönünde sağ olsunlar gerekli tolerans ve iyi niyeti gösterdiler, karar aldılar. Bundan sonraki süreçte bu çalışmaların 12 ay devam edeceğine inanıyoruz. Kızıl Köşk ile ilgili Selçuklu döneminin kazısı, Kültepe Kaniş Karum ile ilgili kazılarımız ve fosillerle ilgili kazılarımız devam ediyor. Kısacası Kayseri’de tarih fışkırıyor” diye konuştu. Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş da yaptığı açıklamada, Başkan Büyükkılıç’ın kazı çalışmalarının 12 aya çıkarılmasında çok girişimleri olduğunu ifade ederken, kazı çalışmalarında ilerleme kaydettiklerini belirtti.    

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş’ı makamında kabul etti. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’de tarih fışkırıyor, Büyükşehir Belediyesi tarihine ve kültürüne sahip çıkıyor” derken, Prof. Dr. Baş da kazı çalışmalarında çok önemli buluntular ile karşılaştıklarını ifade etti.

KAYSERİ (İGFA) - Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi destekleriyle devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’miz, Sivas’ımız, Konya’mız Selçuklu’nun önemli merkezlerinden. O açıdan Kayseri geçmiş tarihine baktığımızda Selçuklu yatırımları, Selçuklu eserleri bağlamında en zengin illerinden birisi olarak değerlendirilebilir” dedi.

Alâeddin Keykubad dönemine ait olan saray ile ilgili kazı çalışmalarının yapıldığını ifade eden Büyükkılıç, “Belediyemiz ve Şeker Fabrikamız hem kolaylık hem de destekleri sağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sonrasında kazı çalışmalarının 12 aya çıkması yönünde sağ olsunlar gerekli tolerans ve iyi niyeti gösterdiler, karar aldılar. Bundan sonraki süreçte bu çalışmaların 12 ay devam edeceğine inanıyoruz. Kızıl Köşk ile ilgili Selçuklu döneminin kazısı, Kültepe Kaniş Karum ile ilgili kazılarımız ve fosillerle ilgili kazılarımız devam ediyor. Kısacası Kayseri’de tarih fışkırıyor” diye konuştu.

Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş da yaptığı açıklamada, Başkan Büyükkılıç’ın kazı çalışmalarının 12 aya çıkarılmasında çok girişimleri olduğunu ifade ederken, kazı çalışmalarında ilerleme kaydettiklerini belirtti.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.