yandex

Konya'da MÜSİAD Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi kuruldu

KONYA (AA) - Anadolu Ajansı | 18.05.2022 - 14:46, Güncelleme: 18.05.2022 - 14:05 1984+ kez okundu.
 

Konya'da MÜSİAD Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi kuruldu

Konya'da MÜSİAD Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi kuruldu

KONYA (AA) - Konya'nın Avrupa'nın ilk karbon nötr şehri olması hedefiyle, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nin girişimiyle, Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi kuruldu.MÜSİAD Konya Şubesi'nde Karbon Nötr Belgelendirme şirket kurulumu ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Hilmi Kağnıcı, şehrin gelişimine katkı sağlayacak ulusal değerde projeler geliştirme gayretinde olduklarını söyledi.- "Konya, Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri olma yolunda"Konya’ya değer katacak her projenin arkasında olacaklarını anlatan Kağnıcı, şunları kaydetti:"Yeni projeler üretmeye devam edeceğimizi huzurlarınızda bir kez daha tekrarlıyorum. Bugün burada Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi'nin kurulumu için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Değerli üyelerimizin yoğun ilgi ve taleplerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Ulusal bir değere sahip olan bu belgelendirme şirketimiz, teveccühlerinizin karşılığını ziyadesiyle gösterecek. MÜSİAD Konya üyelerine ilkleri yaşatmanın gururu ve sevincini yaşatacaktır. Konya, Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri olma yolunda hızla ilerleyecektir."MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca da ulusal düzeyde önemli bir işe kalkıştıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:"Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi adını verdiğimiz girişimimiz, tabana yayılmış biçimde bir çok MÜSİAD üyesi iş adamının ortak olarak, Konya'nın 2042 yılına gelindiğinde Avrupa'nın ilk karbon nötr şehri olmasını kendine vizyon edinmiştir. Bu doğrultuda başta ihracatçı firmalarımızın karbon ve su ayak izlerinin ölçümlenerek, sertifikalandırılması bu amaçla eğitim, danışmanlık, sertifikalandırma ve ölçüm hizmetleri verilmesini amaçlamaktadır. Bu hizmetleri, uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, şehrimizin konuya hızlıca adapte olmasını sağlayacak halde sunmayı hedeflemektedir."
Konya'da MÜSİAD Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi kuruldu

KONYA (AA) - Konya'nın Avrupa'nın ilk karbon nötr şehri olması hedefiyle, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nin girişimiyle, Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi kuruldu.

MÜSİAD Konya Şubesi'nde Karbon Nötr Belgelendirme şirket kurulumu ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Hilmi Kağnıcı, şehrin gelişimine katkı sağlayacak ulusal değerde projeler geliştirme gayretinde olduklarını söyledi.

- "Konya, Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri olma yolunda"

Konya’ya değer katacak her projenin arkasında olacaklarını anlatan Kağnıcı, şunları kaydetti:

"Yeni projeler üretmeye devam edeceğimizi huzurlarınızda bir kez daha tekrarlıyorum. Bugün burada Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi'nin kurulumu için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Değerli üyelerimizin yoğun ilgi ve taleplerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Ulusal bir değere sahip olan bu belgelendirme şirketimiz, teveccühlerinizin karşılığını ziyadesiyle gösterecek. MÜSİAD Konya üyelerine ilkleri yaşatmanın gururu ve sevincini yaşatacaktır. Konya, Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri olma yolunda hızla ilerleyecektir."

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca da ulusal düzeyde önemli bir işe kalkıştıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi adını verdiğimiz girişimimiz, tabana yayılmış biçimde bir çok MÜSİAD üyesi iş adamının ortak olarak, Konya'nın 2042 yılına gelindiğinde Avrupa'nın ilk karbon nötr şehri olmasını kendine vizyon edinmiştir. Bu doğrultuda başta ihracatçı firmalarımızın karbon ve su ayak izlerinin ölçümlenerek, sertifikalandırılması bu amaçla eğitim, danışmanlık, sertifikalandırma ve ölçüm hizmetleri verilmesini amaçlamaktadır. Bu hizmetleri, uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, şehrimizin konuya hızlıca adapte olmasını sağlayacak halde sunmayı hedeflemektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.