yandex

MAK Timi'nden Erciyes'in zorlu koşullarında kış eğitimi

TÜRKİYE 24.02.2022 - 17:35, Güncelleme: 24.02.2022 - 17:35 1958+ kez okundu.
 

MAK Timi'nden Erciyes'in zorlu koşullarında kış eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı bünyesinde görev yapan Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) Grup Amirliği Polisleri, her türlü zorlu şartlarda kar kış demeden eğitimlerini sürdürüyor.ANKARA (İGFA) - Özel Harekat branşlı Polis amiri ve memurları arasından gönüllü, üstün yetenekli ve çeşitli eleme aşamalarından geçen Polisler, İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes Dağı'nda zorlu koşullarda eğitim yaparak kendilerini göreve hazır tutuyor. Erciyes'te, kış şartlarında arama kurtarma eğitimi alan Özel Harekat Polisleri, intikal kabiliyetlerini geliştirmek, sürekliliğini sağlamak için kayak takımları ve hedik adı verilen kar ayakkabısı ile 3100 rakımlı Çobanini mevkisine kadar yürüdü. Erciyes Dağı'nda, diğer birimlerin imkan ve kabiliyetlerini aşan, özel eğitim ve teçhizat gerektiren operasyonel eğitimlerden geçen tim, dinlenme, yemek ve barınma ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla iglo kardan ev ve kar mağarası yaparak burada günlerce kalma kabiliyeti de kazanıyor. MAK Timi, eğitimler kapsamında tatbikat senaryosu gereği, yaralanan, kaybolan ve mahsur kalan personeli kurtarmak için yamaca kurdukları makara sistemi ile olumsuz arazi şartlarında tahliye operasyonu gerçekleştiriyor. Polisler, tüm bu faaliyetleri yaparken kar ve fırtına gibi olumsuz hava ile zorlu arazi şartlarında hayatlarını idame ettirme konusunda da eğitim alıyor. Tim, kayak takımlarını giyerek silahlı ve tam teçhizatlı şekilde yaklaşık 1000 metre dağ kayağı da yapıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı bünyesinde görev yapan Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) Grup Amirliği Polisleri, her türlü zorlu şartlarda kar kış demeden eğitimlerini sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) - Özel Harekat branşlı Polis amiri ve memurları arasından gönüllü, üstün yetenekli ve çeşitli eleme aşamalarından geçen Polisler, İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes Dağı'nda zorlu koşullarda eğitim yaparak kendilerini göreve hazır tutuyor.

Erciyes'te, kış şartlarında arama kurtarma eğitimi alan Özel Harekat Polisleri, intikal kabiliyetlerini geliştirmek, sürekliliğini sağlamak için kayak takımları ve hedik adı verilen kar ayakkabısı ile 3100 rakımlı Çobanini mevkisine kadar yürüdü.

Erciyes Dağı'nda, diğer birimlerin imkan ve kabiliyetlerini aşan, özel eğitim ve teçhizat gerektiren operasyonel eğitimlerden geçen tim, dinlenme, yemek ve barınma ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla iglo kardan ev ve kar mağarası yaparak burada günlerce kalma kabiliyeti de kazanıyor.

MAK Timi, eğitimler kapsamında tatbikat senaryosu gereği, yaralanan, kaybolan ve mahsur kalan personeli kurtarmak için yamaca kurdukları makara sistemi ile olumsuz arazi şartlarında tahliye operasyonu gerçekleştiriyor.

Polisler, tüm bu faaliyetleri yaparken kar ve fırtına gibi olumsuz hava ile zorlu arazi şartlarında hayatlarını idame ettirme konusunda da eğitim alıyor. Tim, kayak takımlarını giyerek silahlı ve tam teçhizatlı şekilde yaklaşık 1000 metre dağ kayağı da yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.