yandex

Malezya'da 22 milyondan fazla kişisel verinin 10 bin dolara satıldığı öne sürüldü

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 18.05.2022 - 14:44, Güncelleme: 18.05.2022 - 14:28 1660+ kez okundu.
 

Malezya'da 22 milyondan fazla kişisel verinin 10 bin dolara satıldığı öne sürüldü

Malezya'da 22 milyondan fazla kişisel verinin 10 bin dolara satıldığı öne sürüldü

KUALA LUMPUR (AA) -Ulusal basında çıkan haberlere göre, Malezya'da büyük tartışmalara neden olan "MyIdentity" veri sızıntısından bir yıl sonra bir grup bilgisayar korsanı, Ulusal Kayıt Departmanından (NRD) çalınan 22,5 milyon Malezyalının kişisel bilgilerine sahip olduğunu iddia etti.Amanz olarak bilinen yerel teknoloji portalı, 160 GB büyüklüğündeki veri tabanının "dark web" aracılığıyla 10 bin dolar karşılığında satıldığını öne sürdü.Sızdırılan kişisel verilerin, 1940 ila 2004 yıllarında doğan Malezyalılara ait isim, doğum tarihi, ev adresi, cinsiyet, telefon ve MyKad numaralarını içerdiği ifade ediliyor.Kişisel verileri elinde bulundurduğu iddia edilen internet korsanı, alıcıları cezbetmek ve söz konusu verilere sahip olduğunu "kanıtlamak" maksadıyla Malezya İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin'in kişisel bilgilerini ve MyKads'ta kullanılan fotoğraflarını da içeren satış listesini yayınladı.Malezya İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin, yaptığı açıklamada, iddia edilen veri sızıntısının NRD'den olmadığını ve hükümetten bilgi almaları için "biraz alan açılan birkaç kurumdan" alınmış olabileceğini söyledi.Bakan Hamzah, söz konusu kurumların isimleri ve başka hangi kurumların MyIdentity verilerine erişim sağladığı konusunda bilgi paylaşmadı.Muhabir: İdris Sülün
Malezya'da 22 milyondan fazla kişisel verinin 10 bin dolara satıldığı öne sürüldü

KUALA LUMPUR (AA) -Ulusal basında çıkan haberlere göre, Malezya'da büyük tartışmalara neden olan "MyIdentity" veri sızıntısından bir yıl sonra bir grup bilgisayar korsanı, Ulusal Kayıt Departmanından (NRD) çalınan 22,5 milyon Malezyalının kişisel bilgilerine sahip olduğunu iddia etti.

Amanz olarak bilinen yerel teknoloji portalı, 160 GB büyüklüğündeki veri tabanının "dark web" aracılığıyla 10 bin dolar karşılığında satıldığını öne sürdü.

Sızdırılan kişisel verilerin, 1940 ila 2004 yıllarında doğan Malezyalılara ait isim, doğum tarihi, ev adresi, cinsiyet, telefon ve MyKad numaralarını içerdiği ifade ediliyor.

Kişisel verileri elinde bulundurduğu iddia edilen internet korsanı, alıcıları cezbetmek ve söz konusu verilere sahip olduğunu "kanıtlamak" maksadıyla Malezya İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin'in kişisel bilgilerini ve MyKads'ta kullanılan fotoğraflarını da içeren satış listesini yayınladı.

Malezya İçişleri Bakanı Hamzah Zainudin, yaptığı açıklamada, iddia edilen veri sızıntısının NRD'den olmadığını ve hükümetten bilgi almaları için "biraz alan açılan birkaç kurumdan" alınmış olabileceğini söyledi.

Bakan Hamzah, söz konusu kurumların isimleri ve başka hangi kurumların MyIdentity verilerine erişim sağladığı konusunda bilgi paylaşmadı.


Muhabir: İdris Sülün

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.