yandex

Mardin'de meslek liseleri üretim merkezlerine dönüşüyor

TEKNOLOJİ 24.03.2021 - 18:59, Güncelleme: 24.03.2021 - 22:12 3722+ kez okundu.
 

Mardin'de meslek liseleri üretim merkezlerine dönüşüyor

Mardin’de meslek liseleri, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile üretim merkezlerine dönüşüyor.

MARDİN (İGFA)- Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi ile Mardin'de bulunan okullar üretim merkezi haline geliyor.  Meslek liselerinde üretimin başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, meslek liselerinin üretim merkezi olduğunu söyledi. Polat, proje kapsamında 12 okulumuza Z kütüphanesi kurulumu tamamlandığını kaydetti. Bu okulların içinde bulunan 35 dönümlük bir alana kurulu olan Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bin 400 öğrenciyle üretimde büyük ilerleme sergilediğini ifade eden Polat, "Metal, mobilya, inşaat, motor, elektrik ve bilişim teknolojileri alanında gerçekleştirdiği üretimleriyle döner sermaye gücüne sahip oldu. Proje dahilinde bulunan diğer bir okulumuz olan Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise tarımsal üretim gücüyle bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday durumda. Üretim kalemlerinde çilek, sebze, zeytin ve fidan bulunan Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yakın bir zamanda yeni tarımsal üretim projeleriyle bölgeye büyük değer katacaktır" diye konuştu. 
Mardin’de meslek liseleri, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile üretim merkezlerine dönüşüyor.

MARDİN (İGFA)- Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi ile Mardin'de bulunan okullar üretim merkezi haline geliyor. 
Meslek liselerinde üretimin başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, meslek liselerinin üretim merkezi olduğunu söyledi. Polat, proje kapsamında 12 okulumuza Z kütüphanesi kurulumu tamamlandığını kaydetti.
Bu okulların içinde bulunan 35 dönümlük bir alana kurulu olan Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bin 400 öğrenciyle üretimde büyük ilerleme sergilediğini ifade eden Polat, "Metal, mobilya, inşaat, motor, elektrik ve bilişim teknolojileri alanında gerçekleştirdiği üretimleriyle döner sermaye gücüne sahip oldu. Proje dahilinde bulunan diğer bir okulumuz olan Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise tarımsal üretim gücüyle bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday durumda. Üretim kalemlerinde çilek, sebze, zeytin ve fidan bulunan Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yakın bir zamanda yeni tarımsal üretim projeleriyle bölgeye büyük değer katacaktır" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.