yandex

Meral Akşener: Bildiri ölü doğmuş bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı

SİYASET (MG) - Milli Gazete | 18.04.2021 - 11:39, Güncelleme: 18.04.2021 - 11:39 3208+ kez okundu.
 

Meral Akşener: Bildiri ölü doğmuş bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, verdiği röportajda emekli amirallerin bildirisine ilişkin, "Ölü doğmuş bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in sorularını cevapladı. Akşener, MHP lideri Bahçeli’nin bildiri imzacılarından emekli amiral Ergun Mengi üzerinden İYİ Parti’yi hedef almasına tepki gösterdi. BİLDİRİ ÖLÜ DOĞMUŞ SİYASİ BİR TEZGAHTI İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bahçeli’nin önüne bir şeyler koyuyorlar, o da okuyor. Önüne konanı sorgulamıyor ki bizi sorgulasın. Amiral Ergün Mengi üzerinden, konuyu İYİ Parti’yle ilişkilendirmeye çalıştılar. Bunu 28 Şubat’ta, tankların, apoletlerin karşısında durmuş Meral Akşener’e rağmen yapmaya kalktılar. Bu gerçek ışığında baktığınızda “ölü doğmuş” bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı.” dedi. BAHÇELİ’NİN ÖNÜNE BİR ŞEYLER KOYUYORLAR, O DA OKUYOR Meral Akşener, “MHP lideri Devlet Bahçeli, bir emekli amiralin ismini de vererek, yayımlanan bildirinin ‘sizinle bağlantılı olup olmadığını’ sorguladı, ilginiz var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Sayın Bahçeli’nin önüne bir şeyler koyuyorlar, o da okuyor. Önüne konanı sorgulamıyor ki bizi sorgulasın. Amirallerin bildirisiyle ilgili olarak, ilk dakikadan itibaren dikkatimizi çeken bir nokta var. Kısa bir dönem partimizde görev almış ancak sonra kendi isteğiyle ayrılmış bir emekli amiral üzerinden bu mesele “İYİ Parti ile birlikte anılsın” istediler. Dikkat buyurun, MHP’nin gazetesi, televizyonu, yandaş yayın organlarında, ortak bir dille, emekli Amiral Ergün Mengi üzerinden, konuyu İYİ Parti’yle ilişkilendirmeye çalıştılar. Bunu 28 Şubat’ta, tankların, apoletlerin karşısında durmuş Meral Akşener’e rağmen yapmaya kalktılar. Bu gerçek ışığında baktığınızda “ölü doğmuş” bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı.” KURMAY AKIL BUNU DÜŞÜNEMİYOR Emekli amirallerin bildirisini “zevzeklik” olarak değerlendiren Meral Akşener, “‘Söylemeseydim iyi olurdu’ diye düşündünüz mü?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Bakın; İYİ Parti olarak biz, diğer muhalefet partileri, Montrö ve Silahlı Kuvvetlerimizdeki bazı gelişmelere dair en yüksek tondan görüşlerimizi beyan ettik. Türkiye’ye uzun yıllar hizmet etmiş, kurmay akla sahip bir grup emekli amiralimizin bu hakkı kullanırken, “muhtıra ve darbe” konularında acı tecrübeleri dikkate alarak, daha akıllıca davranmaları gerektiğine inanıyorum. Bugün, “Böyle algılanacağını düşünemedik, bir iletişim kazası oldu” diyorlar ya, işte ben de tam olarak bunu dedim: Kurmay akıl, bu hayati noktayı düşünemiyor, hesap edemiyorsa, yapılan iş yanlıştır. Bir kurmay zekâ, sonuçlarını kestiremeden bir adım atmaya kalksa, muhtemelen komutanı da ona aynı tarifi yapar.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, verdiği röportajda emekli amirallerin bildirisine ilişkin, "Ölü doğmuş bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in sorularını cevapladı. Akşener, MHP lideri Bahçeli’nin bildiri imzacılarından emekli amiral Ergun Mengi üzerinden İYİ Parti’yi hedef almasına tepki gösterdi.

BİLDİRİ ÖLÜ DOĞMUŞ SİYASİ BİR TEZGAHTI

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bahçeli’nin önüne bir şeyler koyuyorlar, o da okuyor. Önüne konanı sorgulamıyor ki bizi sorgulasın. Amiral Ergün Mengi üzerinden, konuyu İYİ Parti’yle ilişkilendirmeye çalıştılar. Bunu 28 Şubat’ta, tankların, apoletlerin karşısında durmuş Meral Akşener’e rağmen yapmaya kalktılar. Bu gerçek ışığında baktığınızda “ölü doğmuş” bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı.” dedi.

BAHÇELİ’NİN ÖNÜNE BİR ŞEYLER KOYUYORLAR, O DA OKUYOR

Meral Akşener, “MHP lideri Devlet Bahçeli, bir emekli amiralin ismini de vererek, yayımlanan bildirinin ‘sizinle bağlantılı olup olmadığını’ sorguladı, ilginiz var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Sayın Bahçeli’nin önüne bir şeyler koyuyorlar, o da okuyor. Önüne konanı sorgulamıyor ki bizi sorgulasın. Amirallerin bildirisiyle ilgili olarak, ilk dakikadan itibaren dikkatimizi çeken bir nokta var. Kısa bir dönem partimizde görev almış ancak sonra kendi isteğiyle ayrılmış bir emekli amiral üzerinden bu mesele “ İYİ Parti ile birlikte anılsın” istediler. Dikkat buyurun, MHP’nin gazetesi, televizyonu, yandaş yayın organlarında, ortak bir dille, emekli Amiral Ergün Mengi üzerinden, konuyu İYİ Parti’yle ilişkilendirmeye çalıştılar. Bunu 28 Şubat’ta, tankların, apoletlerin karşısında durmuş Meral Akşener’e rağmen yapmaya kalktılar. Bu gerçek ışığında baktığınızda “ölü doğmuş” bir siyasi çirkinlikti, tezgâhtı.”

KURMAY AKIL BUNU DÜŞÜNEMİYOR

Emekli amirallerin bildirisini “zevzeklik” olarak değerlendiren Meral Akşener, “‘Söylemeseydim iyi olurdu’ diye düşündünüz mü?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Bakın; İYİ Parti olarak biz, diğer muhalefet partileri, Montrö ve Silahlı Kuvvetlerimizdeki bazı gelişmelere dair en yüksek tondan görüşlerimizi beyan ettik. Türkiye’ye uzun yıllar hizmet etmiş, kurmay akla sahip bir grup emekli amiralimizin bu hakkı kullanırken, “muhtıra ve darbe” konularında acı tecrübeleri dikkate alarak, daha akıllıca davranmaları gerektiğine inanıyorum. Bugün, “Böyle algılanacağını düşünemedik, bir iletişim kazası oldu” diyorlar ya, işte ben de tam olarak bunu dedim: Kurmay akıl, bu hayati noktayı düşünemiyor, hesap edemiyorsa, yapılan iş yanlıştır. Bir kurmay zekâ, sonuçlarını kestiremeden bir adım atmaya kalksa, muhtemelen komutanı da ona aynı tarifi yapar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bolbolhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.